CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Detingut a Ejea (Saragossa) per escopir a un agent mentre cridava que tenia coronavirus

El detingut, que escampava residus de les escombraries pel carrer, va provar d'agredir els agents amb un tauló de fusta

Dos dels agents van resultar ferits als canells i els braços al provar de reduir-lo per detenir-lo

zentauroepp52820509 efectivos de la guardia civil y de la unidad de intervenci n200320190142

zentauroepp52820509 efectivos de la guardia civil y de la unidad de intervenci n200320190142 / Javi Colmenero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Guàrdia Civil han detingut a Eja de los Caballeros (Saragossa) un home que va escopir els agents quan li van requerir que expliqués els motius pels quals s’havia saltat el confinament, i que com a única resposta els va dir que tenia coronavirus

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, el sospitós va ser vist a primeres hores de la matinada de divendres passat mentre cridava i escampava pel carrer residus dipositats en un contenidor d’escombraries.  Aquestes fonts han explicat que el sospitós va mostrar inicialment una actitud desafiadora i agressiva davant dels agents, mentre els amenaçava d’«avisar més gent per matar-los» si no abandonaven el lloc. 

Quan el van informar que anava a ser denunciat per incomplir les mesures establertes al decret de declaració de l’estat d’alarma, el sospitós va començar a escopir els agents dient que tenia coronavirus i posteriorment va agafar un tauló de fusta al seu abast per provar d’agredir-los. 

Tenia antecedents

Notícies relacionades

El presumpte agressor, reconegut pels agents com una persona amb antecedents policials i sancionat uns minuts abans per la policia local de la població, va ser detingut quan provava de recollir del terra el tauló que els havia llançat. A causa de la resistència exercida pel sospitós per evitar la seva detenció, dos dels agents van resultar ferits als canells i els braços al provar de reduir-lo. 

El representant legal de l’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) i d’un dels agents que van intervenir en el servei, el lletrat Jorge Piedrafita, s’ha personat en la causa oberta al Jutjat d’Instrucció d’Ejea de los Caballeros per exercir l’acusació particular. Després de destacar que l’agressió podria suposar el contagi de la malaltia del coronavirus als agents, Piedrafita ha informat, en declaracions a Efe, de la seva intenció d’«actuar amb contundència perquè aquestes conductes lesives cap als agents, mentre garanteixen el compliment de l’estat d’alarma i la salut dels ciutadans, no surtin mai gratis».