TEMPS METEOROLÒGIC

La setmana arrenca amb vent fort a Catalunya, Galícia, Almeria i les Balears

La setmana començarà amb xàfecs al Pirineu que podrien anar acompanyats de tempestes

Les temperatures diürnes aniran en ascens a Catalunya i les illes Balears

zentauroepp51808085 barcelona     19 01 2020      barcelona         temporal de 200119140928

zentauroepp51808085 barcelona 19 01 2020 barcelona temporal de 200119140928 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a aquest dilluns intervals de vent fort als litorals de Galícia, Catalunya, Almeria i les Balears i possibilitat de xàfecs localment forts al nord de Càceres i el Pirineu.

Segons el pronòstic de l’Aemet, la setmana començarà amb xàfecs al Pirineu que podrien anar acompanyats de tempestes i que podrien ser localment forts de matinada, podent ser-ho també a la tarda al nord de Girona. L’Aemet espera intervals de vent fort als litorals de Galícia, Catalunya, Almeria, Balears i, a primeres hores, al País Basc.

Notícies relacionades

D’altra banda, l’aproximació d’un nou sistema frontal a l’oest peninsular produirà cel ennuvolat i precipitacions, que podrien anar acompanyades d’algunes tempestes ocasionals a Extremadura, oest de Castella i Lleó i d’Andalusia, amb possibilitat de ser localment fortes i persistents al nord de Càceres.  S’estendran durant el dia, de forma més dispersa, a la resta del vessant atlàntic i àrea cantàbrica, sent més probables en zones de muntanya. Amb baixa probabilitat, també podria afectar l’alt Ebre, est de Castella-la Manxa i d’Andalusia. 

Les temperatures diürnes aniran en ascens en els terços nord i est de la Península i a les Balears, ascens que serà localment notable a Catalunya i interior de l’extrem sud-est peninsular, amb pocs canvis en la resta.