espècie protegida

La linx Odrina porta tres cadells més al món

Les cries han nascut a Ciudad Real després que aquesta femella parís dos exemplars més l'any passat

lince odrina camada / periodico

1
Es llegeix en minuts

La linx Odrina, filla de Mesta i Milvus, ha tornat a tenir cadells al mateix paller de Ciudad Real on ja van néixer els seus fills Queen i Quixot l’any passat i on fins i tot va néixer ella mateixa. Aquest infantament inaugura la temporada de cria a Ciudad Real amb tres nous linxs, ja que el quart no ha superat les primeres setmanes de vida.

Notícies relacionades

Així ho ha donat a conèixer l’ONG WWF, encarregada de captar fotogràficament l’infantament, entitat que recorda que la mortalitat de les cries és molt comuna i, especialment, en llorigades grans com la que ha tingut Odrina. L’expert en linx del programa WWF, Ramón Pérez de Ayala, ha celebrat la «gran notícia». «Esperem que, gràcies a naixements com aquest, la població continuï creixent fins a arribar al nostre objectiu de conservació d’aquesta espècie amenaçada amb unes 750 femelles reproductores a la península Ibèrica».

Per la seva banda, el conseller de Desenvolupament Sostenible de Castella-la Manxa, José Luis Escudero, ha valorat «molt positivament» el naixement d’aquesta nova llorigada de cadells de linxs ibèrics i ha destacat els «grans resultats» que està aconseguint la Junta de Comunitats, en col·laboració amb WWF, en els programes de reintroducció d’aquesta espècie amenaçada a Castella-la Manxa.