trànsit

La DGT demana a empreses i ciutadans que s'organitzin per evitar hores punta

Entre les 7.30 i les 9.30 del matí i les 5.30 i 7.30 de la tarda eren les hores de més congestió

La capacitat i la limitació de l'espai en els transports públics provocarà un augment del vehicle privat en aquesta fase de desescalada

zentauroepp53280561 barcelona 30 04 2020  barcelona los mossos preparados para e200501131111

zentauroepp53280561 barcelona 30 04 2020 barcelona los mossos preparados para e200501131111 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha demanat a empreses i ciutadans aquest dimarts que organitzin i planifiquin en la mesura possible els seus desplaçaments a la feina per evitar hores punta.

En un comunicat recorda que entre les 7.30 i les 9.30 del matí i després entre les 5.30 i 7.30 de la tarda eren les hores de més congestió a les carreteres abans de la pandèmia.

La DGT adverteix que la capacitat i la limitació de l’espai en els transports públics provocarà un augment del vehicle privat per acudir a la feina.

Informa que, tot i que segueixen registrant-se en general baixos nivells de circulació, aquest dilluns a Madrid, primer dia de la fase zero la desescalada de les restriccions per la pandèmia del coronavirus, ja es van incrementar en un 10% els moviments d’accés a la capital en hora punta respecte al mateix dia de la setmana passada.

La DGT explica que realitza l’esmentada sol·licitud a empreses i ciutadans després de la posada en marxa aquest dilluns de la primera de les quatre fases de desescalada adoptades en el pla per a la transició cap a una nova normalitat amb la qual es pretén reactivar certes activitats econòmiques, algunes amb impacte directe en la mobilitat de les persones

Recorda que aquesta petició es produeix en un moment en què encara els desplaçaments són limitats als preceptes recollits a l’article 7 del reial decret d’estat d’alarma i que gairebé la totalitat d’Espanya està en la fase zero de la desescalada.

La DGT assenyala que per tant hi ha temps perquè les empreses puguin estudiar incloure la flexibilitat horària, el teletreball o alguna nova mesura en els seus plans de mobilitat que evitin la congestió a les carreteres, la pèrdua de temps dels ciutadans i la contaminació.

També justifica la seva sol·licitud en el fet que la capacitat i l’espai disponible en els transports públics és limitat, tal com recull l’ordre del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana d’aquest diumenge, per garantir que els desplaçaments en els transports es facin amb seguretat i evitant la transmissió de la malaltia entre els passatgers.

Notícies relacionades

La DGT indica que aquesta situació pot provocar l’augment del transport privat i que a mesura que s’avanci en les fases de desescalada es registri un elevat grau de congestió sobretot en els accessos a les ciutats.

Segons les dades recollides per la DGT els desplaçaments de vehicles lleugers per carretera continuen registrant nivells baixos d’intensitat, amb un descens del 61,72%, però són superiors als registrats dilluns de la setmana passada.