el cornavirus i el transport

Els vigilants del metro de Madrid no deixaran viatjar sense mascareta

Segons la Conselleria de Transports de la Comunitat de Madrid la setmana passada un 80% d'usuaris ja portaven protecció a la cara

segea53309879 a commuter wearing a protective mask waits for a train insid200504125039

segea53309879 a commuter wearing a protective mask waits for a train insid200504125039 / SERGIO PEREZ

1
Es llegeix en minuts

Els vigilants del metro de Madrid podran impedir als usuaris que no portin mascareta que viatgin en el suburbà, segons ha indicat aquest dilluns el conseller de Transports de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, que ha posat de relleu el bon comportament dels ciutadans el primer dia d’ús obligatori de la mascareta al transport públic per evitar contagis per coronavirus.

«Nosaltres el que podem fer amb els vigilants és, a partir que sigui obligatori, que és aquest dilluns, indicar que si no la tenen [la mascareta] no poden viatjar. I avisar llavors la policia», ha indicat el conseller, que ha precisat que «l’ordre del ministeri no estableix règim sancionador». «No crec que faci falta parlar de sancions», ha reblat.

Sentit comú

Notícies relacionades

Per a Garrido, l’ús de la mascareta era «de sentit comú», ja que dona «tranquil·litat», ja que «en mitjans de transport d’alta capacitat es trencarà la distància de seguretat» amb probabilitat, i la mascareta evita els contagis. Si bé, malgrat que l’ús és obligatori des d’aquest dilluns, la setmana passada ja portaven mascareta al suburbà el 80% dels viatgers. Garrido aposta per donar un termini de dos o tres dies perquè els usuaris adquireixin mascaretes i s’adeqüin a utilitzar-les, ja que «l’ús és absolutament obligatori».

Els viatgers al metro madrileny aquest dilluns, fins a les 9.00 hores, han crescut el 18% respecte a la setmana passada, una xifra que respecte a diumenge suposa el 22% més. Tal com ha dit Garrido, això es deu al fet que «s’incorpora més gent al sistema, treballadors de sectors que van obrint».