Impacte del coronavirus

Una mirada a la pandèmia a través dels grafitis del món

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Una foto pujada al compte d’Instagram de @bronikart, artista del grafiti establerta a Melbourne (Austràlia), recull un carrer del Born, a Barcelona, on ella mateixa va plasmar un dels seus dibuixos en una recent visita a la ciutat. Una dona amb mascareta subjecta una espelma. La pintora, que troba a faltar els carrers de Barcelona, vol que la gent de la ciutat estigui bé. Com ella, són nombroses les veus de l’art urbà que reivindiquen i enyoren els carrers tan atípics en aquestes dates, ja de desescalada, però després de setmanes de confinament. 

Notícies relacionades

Els murals dels carrers de tot el món han desplegat durant aquesta etapa de la propagació del coronavirus tota la creativitat i inspiració artística que comporten aquests moments, i  un cop d’ull a les fotografies que els recullen en diferents punts del món donen una idea de l’impacte del succeït.

Uns ulls perfilats per una mascareta en un carrer de la Bonanova, a Barcelona; un metge que amaga el seu vestit de Superman sota la bata en una paret d’Anglaterra; un homenatge coral a diversos treballadors essencials a Salé, Marroc, i grafitis de metges i doctores a Milà (Itàlia), Nairobi (Kenya) o Antwerp (Bèlgica) completen aquesta mostra de resposta urbana a la pandèmia.