Un tema solidari

Els sanitaris de l'Hospital del Mar protagonitzen un videoclip benèfic

La banda Going Solo agraeix la seva feina amb 'En tu balcón', la recaptació de la qual es destinarà a la lluita contra el coronavirus

en-tu-balcon

en-tu-balcon

2
Es llegeix en minuts
Xènia Homs

La banda barcelonina de rock Going Solo ha llançat aquest dimecres 29 d’abril una cançó per recolzar el personal sanitari en la lluita contra el Covid-19. Els beneficis recaptats es destinaran a l’Hospital del Mar de Barcelona, el personal del qual són els protagonistes del videoclip.

«Aquesta és la història d’una pandèmia». Així comença ‘En tu balcón’, una cançó que pretén donar les gràcies al sanitaris per la seva tasca durant la crisi sanitària causada pel coronavius. Al seu torn, la melodia fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania per complir les mesures de seguretat i distanciament social, disposades amb l’objectiu d’evitar nous brots epidemiològics durant la desescalada.

A més, la cançó pretén reivindicar una millora de la situació laboral que actualment viu el personal sanitari. Segons ha explicat Enrique Sánchez, guitarrista de Going Solo, el tema és també un «reclam que els dirigents facin la vista enrere i prenguin consciència del que està passant», per demanar més ajuts i proteccions sanitàries als hospitals.

Col·laboració amb l’Hospital del Mar

Enrique Sánchez, a més de ser una de les guitarres de la banda, és infermer a l’Hospital del Mar de Barcelona. Per aquesta raó, davant de la gran tasca dels sanitaris, el grup va decidir aportar el seu gra de sorra a la causa i començar a compondre el tema. ‘En tu balcón’ pretén «fer una volta de rosca a la història i enviar un missatge perquè la gent es conscienciï sobre la situació i que no hi hagi un pas enrere, sinó cap a davant», ha afegit Sánchez.

D’aquesta manera, el grup, compost per Enrique Sánchez a la guitarra, Marcel Sabater com a vocalista i productor i Juan Carlos Fernández com a guitarrista i arranjador, es va organitzar en línia per a la gravació, producció i filmació del tema.

Participació ciutadana

El videoclip del tema fa un recorregut per les plantes i els passadissos de l’Hospital del Mar, on coincideix dia a dia el personal sanitari. Així mateix, la banda va fer un reclam a la col·laboració ciutadana que va tenir com a resposta una participació molt activa amb vídeos de la població als seus balcons, donant les gràcies o ballant una coreografia conjunta.

‘En tu balcón’ és un tema ‘en viu’, és a dir, la gent pot continuar enviant vídeos com a agraïment al personal sanitari per anar actualitzant les xarxes socials amb missatges de recolzament i permetre la continuïtat del projecte. Per col·laborar amb la iniciativa, només fa falta enviar un vídeo de pocs segons amb gestos d’agraïments en el següent enllaç: https://api.whatsapp.com/send?phone=34607381740&text=Comparte%20unos%20segundos%20de%20v%C3%ADdeo%20con%20el%20gesto%20de%20agradecimiento%20que%20te%20apetezca(Abrazo,%20beso...)%20Gracias!%20

Un missatge de responsabilitat

Notícies relacionades

Difondre aquest tipus de missatges és important perquè les persones continuïn prenent consciència de la situació i evitar que el virus es propagui de nou. Però, tal com ha afirmat Sánchez, es tracta de «tenir precaució, no por».

El grup Going Solo, autor de temes com ‘Todo quedó atrás’, ‘Eres el mal’ i ‘Síndrome de Estocolmo’ va néixer a finals del 2017, quan els tres integrants del grup van decidir gravar les seves pròpies cançons amb la col·laboració d’altres músics agregats. La banda treballa en coproducció junt amb Ghian Wright, productor musical a Los Angeles nominat als Grammy que ha realitzat treballs per a grans artistes com Paul McCartney, Nine Inch nails i el grup britànic Oasis.