iniciativa original

Serrat, Antonio Orozco i Manolo García cantaran des dels seus balcons el 9 de maig

El concert virtual 'Barcelona, ens en sortirem' reunirà 22 artistes que actuaran des de casa seva

Andreu Buenafuente i l'actriu Clara Segura conduiran l'esdeveniment, que se celebrarà de 18.00 a 20.00 hores

serrat

serrat

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Música en agraïment als barcelonins en aquestes setmanes de confinament i com a «homenatge al món de la cultura», tan tocat pels efectes de la pandèmia en la vida pública i l’economia. Així ho va anunciar l’alcaldessa Ada Colau aquest dijous al presentar un concert virtual d’alta volada i títol esperançador, ‘Barcelona, ens en sortirem,’ que el dissabte 9 de maig reunirà un total de 22 artistesJoan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet, Manolo García, Marina Rossell, Sopa de CabraSílvia Pérez Cruz, Antonio OrozcoTxarango, Amaia, Sidonie, Dorian, Coque Malla, Leiva, El Niño de la Hipoteca, Els Catarres, Joan Dausà, Clara Peya, Lildami, Koers, Suu, Roba Estesa i Stay Homas.

Una desfilada d’actuacions que tindran lloc als balcons i els terrats de les cases de cadascun dels artistes, i que es podrà seguir a partir de les 18.00 hores a través de TV-3 i Betevé i de la web de l’ajuntament. Cada cantant interpretarà una cançó, i s’anuncia una «actuació especial» per al final, un colofó que no es desitja revelar per protegir l’efecte sorpresa.

Drons i equips professionals

Les interpretacions no seran en directe, sinó que es gravaran en els pròxims dies, amb equips destinats a assolir una qualitat de realització (dues càmeres per a cada artista), so i imatge professionals, i s’allunyaran així de la informalitat de tant ‘streaming’ gravat amb mòbils, i comptant amb drons per oferir plans aeris. Gairebé tots els artistes registraran les seves cançons a Barcelona, si bé Maria del Mar Bonet ho farà des de la seva casa a Mallorca, i Coque Malla i Leiva, a Madrid. Es preveu que el concert duri unes dues hores, per donar pas al tradicional aplaudiment comunitari de les 20.00 hores al sector sanitari i essencial. 

Notícies relacionades

Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona amb producció d’El Terrat, sota el paraigua de The Mediapro Studio, amb direcció de David Lillo i Enric Cambray, presentació d’Andreu Buenafuente  Clara Segura, i la col·laboració de David Verdaguer, Gemma Nierga i Toni Soler. El consistori aporta 200.000 euros per al cost mínim de producció.

Concert portador d’un «missatge d’optimisme i d’esperança», va assenyalar Serrat en la compareixença virtual, que va celebrar la iniciativa des del pla més personal. «Això em permetrà que després de dos mesos la meva dona em deixi sortir de casa», va fer broma el cantautor, per a qui la música «no cura, però fa companyia», i «no venç grans combats, però sí que estimula els combatents».