El Govern assegura a les oenagés mesures extraordinàries de finançament

La Plafatorma del Tercer Sector aconsegueix el compromís del secretari d'Estat de Drets Socials, Ignacio Álvarez, després d'una reunió amb ell aquest dimecres

GRAFCAT5719. BARCELONA (ESPAÑA), 29/04/2020.-Un grupo de voluntarios realiza su trabajo en el Centro de Convenciones Internacional de Barcelona (CCIB) , que con el World Central Kitchen, la ONG del chef José Andrés, ofrecerán 5.000 menús diarios a los colectivos más vulnerables del área de Barcelona afectados por la crisis del Covid-19, a través del Banco de Alimentos. EFE/ Marta Pérez

GRAFCAT5719. BARCELONA (ESPAÑA), 29/04/2020.-Un grupo de voluntarios realiza su trabajo en el Centro de Convenciones Internacional de Barcelona (CCIB) , que con el World Central Kitchen, la ONG del chef José Andrés, ofrecerán 5.000 menús diarios a los colectivos más vulnerables del área de Barcelona afectados por la crisis del Covid-19, a través del Banco de Alimentos. EFE/ Marta Pérez / Marta Pérez (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern ha assegurat al Tercer Sector «mesures extraordinàries de finançament» per continuar atenent les persones vulnerables després de l’estat d’alarma, segons ha afirmat la Plataforma del Tercer Sector després de reunir-se amb el secretari d’Estat de Drets Socials, Ignacio Álvarez. «El secretari d’Estat de Drets Socials del Govern d’Espanya, Ignacio Álvarez, s’ha compromès amb la Plataforma del Tercer Sector (PTS), composta per 30.000 oenagés, a aprovar una sèrie de mesures extraordinàries de finançament perquè aquestes puguin continuar atenent els col·lectius més vulnerables amb la màxima solvència i garanties possibles després de l’estat d’alarma», ha remarcat la Plataforma en un comunicat.

Després de la reunió, el president de la PTS, Luciano Poyato, ha manifestat que «cal preparar-se per al nou escenari social que es dibuixarà i que, sens dubte, estarà marcat per un augment exponencial de la pobresa i l’exclusió social, una cosa que al seu torn farà que apareguin noves demandes que cal atendre des de les oenagés». «És totalment necessari que es coordinin tots els esforços per dotar les nostres estructures de la màxima consistència i solvència, per no deixar ningú enrere», ha recalcat el president de la PTS.

Nova convocatòria de subvencions de l’IRPF del 2020

Segons ha precisat, durant la reunió, el secretari d’Estat de Drets Socials ha assegurat als representants del Tercer Sector que flexibilitzarà i modificarà els terminis de justificació dels programes subjectes a la subvenció de l’IRPF de l’any 2019 perquè es puguin dur a terme totes les activitats previstes.

A més, ha anunciat que es posarà en marxa, de manera prioritària, la nova convocatòria de les subvencions de l’IRPF de l’any 2020 per culminar el tràmit abans que finalitzi l’any i a més es garantirà el mateix import que el de l’exercici anterior.

Les mateixes quanties que el 2019

Respecte a les subvencions del Tercer Sector per a aquest any 2020, ha assegurat que, a l’haver-se prorrogat els Pressupostos Generals de l’Estat, es mantindran les mateixes quanties que en el 2019, així com les entitats destinatàries.

També han abordat la gestió «extraordinària i excepcional» que es realitzarà aquest exercici de la recaptació aconseguida a través de la casella de finalitats socials de l’impost de societats durant l’any 2019 (any fiscal 2018) per abordar la crisi de la pandèmia i accelerar així el procés que permeti que les entitats puguin atendre les noves demandes creades.

Programes i accions per reduir l’impacte del Covid-19

Notícies relacionades

L’objectiu, segons ha indicat Poyato, és dotar de recursos les organitzacions socials d’àmbit estatal per destinar-ho a programes i accions de reducció de l’impacte del Covid-19 davant de l’absència, de moment, del Reial Decret que ha de regular aquest 0,7%. En aquest sentit, el secretari d’Estat s’ha compromès a desenvolupar-lo, però davant de la urgència de la situació, s’ha decidit aquest any donar sortida a la recaptació per una altra via extraordinària.

El president de la PTS ha agraït el compromís amb el Tercer Sector per no deixar les entitats en «temps mort» i donar prioritat a una situació que veritablement ho necessita, com és l’atenció de les persones més vulnerables.