09 jul 2020

Anar al contingut

POLÈMICA DESESCALADA

Clamor a les xarxes socials per suposats incompliments a les sortides de nens

Imatges de carrers i platges atapeïdes proliferen a Twitter amb l'etiqueta #irresponsables

Clamor a les xarxes socials per suposats incompliments a les sortides de nens

Alberto Estevez

Milers de ciutadans han denunciat en xarxes socials nombrosos casos de suposats incompliments als passejos dels nens, permesos des d’avui diumenge a tot Espanya com a primera mesura cap al desconfinament.

 

En algunes de les imatges, per exemple, es pot veure la plaça de Felipe II de Madrid plena de menors amb patinets o bicicletes, en altres, parcs omplerts també de nens jugant al futbol, o, fins i tot, platges com les de Masnou o la Barceloneta com si fos directament l’inici de l’estiu.

També els adults apareixen retratats en moltes de les imatges penjades, en les quals es veuen pares i mares parlant en grup, alguns compartint banc o agrupant-se també mentre passegen els seus respectius gossos.

Sota l’etiqueta #Irresponsables només a Twitter s’han publicat 123.000 tuits fent al·lusió a aquestes suposades infraccions, tot i que molts d’aquests missatges repliquen les mateixes fotos i vídeos que reprodueixen moments en què no es compleixen les mesures de seguretat imposades pel Govern, especialment la de la distància social.

Malgrat aquestes denúncies, el ministre de sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que les recomanacions perquè els nens sortissin al carrer aquest diumenge «s’estan complint de manera general» i ha dit que no ha vist les imatges d’aglomeracions que s’estan difonent a través de les xarxes socials.

Temes: Coronavirus