SUCCÉS A LA CAPITAL ARAGONESA

La Policia Nacional intervé al tirotejador de l'hospital de Saragossa material per fer bombes per adossar

El seu germà va assenyalar als agents que l'arrestat li va confessar les seves intencions

Aquest dissabte està previst que passi a disposició de la jutge de guàrdia

1418231 1

1418231 1

2
Es llegeix en minuts
L. M. G.

La Policia Nacional es va endur una gran sorpresa durant els nombrosos registres a les vivendes d’A. P. G., l’extreballador de l’Hospital Royo Villanova (Saragossa), detingut després d’intentar matar el seu excap de manteniment després de ser acomiadat. Els agents van intervenir nombrós material amb què el sospitós sembla que tenia la intenció i la possibilitat de realitzar bombes per adossar, tal com informa ‘El Periódico de Aragón’, diari del grup Prensa Ibérica.

Aquests efectes, entre els quals hi havia fins i tot un comandament a distància, s’uneixen als productes fitosanitaris que guardava a la furgoneta en què va ser arrestat, tal com va avançar aquest mitjà, quan circulava pel carrer Barcelona de la capital aragonesa. De fet, després del seu arrest els especialistes en detecció d’explosius, els Tedax, ja van revisar tota aquesta mercaderia sospitosa.

Una intencionalitat que el germà del mateix arrestat va declarar davant del grup d’homicidis de la Direcció Superior de Policia d’Aragó. Aquest home, que es va mostrar molt sorprès per l’arrest, va fer memòria i va explicar que en una ocasió li va dir que havia arribat a buscar tutorials d’internet de com fabricar bombes per adossar, però que no hi va donar prou importància, perquè ha tingut diversos intents de suïcidi.

També va assenyalar aquesta persona que l’arma, presumptament feta servir en la temptativa d’homicidi del cap de manteniment del sector I de Salut, la va veure amb els seus propis ulls l’any passat. Que va ser el dia del seu aniversari, quan l’ara arrestat l’hi va mostrar i li va explicar que «l’hi havia comprat a un gitano». Amb el revòlver, també li va ensenyar una caixa de bales. En paral·lel, A. P. G., li va arribar a dir que no li importava anar a la presó si es carregava algú. No li va fer cas, perquè pensava que era falsa.

Jutjat

Avui està previst que l’arrestat sigui posat a disposició del Jutjat d’Instrucció número 10 de Saragossa, que està en funcions de guàrdia, i que coincideix amb el mateix que estava en actiu el dia en què l’arrestat va decidir disparar contra la víctima quan sortia del seu garatge del carrer Mainar, al saragossà barri Jesús.

Davant de la magistrada María José Bello haurà de donar explicacions no només pel tiroteig, sinó també pel sabotatge del fluid elèctric a l’Hospital Royo Villanova, que va posar en perill diversos malalts, entre els quals, tres pacients de la planta de Covid-19 que estaven units a la vida gràcies als respiradors.

Per sort, no van estar gaire temps desproveïts de la seva única connexió a la vida, ja que els grups electrògens d’emergència es van activar en uns 30 segons. No obstant, els sanitaris van haver d’atendre els ingressats de manera urgent perquè els faltava l’aire.

Notícies relacionades

Una actuació que es va realitzar de manera tan ràpida que el personal sanitari que era a la planta en aquell moment no va tenir temps de posar-se els equips de protecció individual (EPIs) necessaris, per la qual cosa pot ser que estiguessin exposats al virus.

No van ser les úniques venjances comeses per ser acomiadat el novembre del 2019, ja que també va provocar danys al vehicle de la cap de servei de personal del sector I del Servei Aragonès de Salut. L’arrestat no té antecedents.