Material preventiu

Les farmàcies catalanes repartiran a partir de dilluns 1,5 milions de mascaretes gratis

Cada ciutadà tindrà dret a rebre un tapaboques de manera gratuïta

zentauroepp53141158 mascarillas200417100533

zentauroepp53141158 mascarillas200417100533 / Eduardo Parra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les farmàcies catalanes estaran en disposició de subministrar de manera gratuïta a la ciutadania un total d’1,5 milions de mascaretes, amb les quals prevenir el contagi del coronavirus. Els ciutadans tindran dret a recollir un tapaboques als dispensaris des del dilluns 20 d’abril i fins al dilluns 27 d’abril. A partir del 28 d’abril, els ciutadans tindrà dret a una segona mascareta, tot i que pagant un import de 0,76 euros i a compte de la disponibilitat del material existent a cada farmàcia. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, aquest dissabte en roda de premsa.

Notícies relacionades

Des del Govern insten els ciutadans catalans a donar prioritat a les persones que actualment no tinguin material de protecció i per això han demanat a tots aquells veïns que ja disposin de mascaretes que el primer dia de repartiment no vagin a la farmàcia a buscar-ne una altra. «Tothom tindrà la seva mascareta», ha declarat la portaveu del Govern, Meritxell Budó. La dirigent de JxCat ha fet una crida perquè els col·lectius vulnerables no surtin de casa per anar a buscar els tapaboques a les farmàcies i ha recomanat que demanin als familiars o veïns que els hi vagin a buscar.

A partir de dijous vinent està prevista la distribució a les farmàcies de dos milions més de mascaretes, amb les quals assegurar la provisió entre la població. La Generalitat donarà compliment així a l’anunci fet pel president Quim Torra; que inicialment va plantejar el repartiment gratuït de les mascaretes per al 14 d’abril.