CONTROL EPIDÈMIC

Andorra realitzarà el test d'anticossos del Covid-19 als seus habitants

Segons el ministre Martínez Benazet, l'anàlisi permetrà conèixer el grau d'immunització de la població

zentauroepp53150530 test coronavirus200418164800

zentauroepp53150530 test coronavirus200418164800 / Santi Palacios

1
Es llegeix en minuts

El govern d’Andorra sotmetrà a proves d’anticossos del coronavirus SARS-CoV-2 als aproximadament 77.000 habitants censats al país, segons ha anunciat aquest dissabte el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

A Andorra han mort 35 persones per la pandèmia i actualment hi ha 464 casos actius de persones infectades pel coronavirus, dels quals 36 estan hospitalitzats (17 a planta i 19 a l’uci) i 428 hi són aïllats, ha assenyalat el ministre. 

«Una eina per gestionar l’epidèmia»

Martínez Benazet ha tornat a destacar la importància de fer un ús correcte de les mascaretes, mantenir una higiene acurada de mans i mantenir les distàncies preventives per evitar la propagació del coronavirus

.«Ara més que mai, que hi ha més mobilitat ciutadana, cal extremar aquestes mesures i adoptar-les com a hàbit», ha assenyalat el ministre, que ha afegit que el test d’anticossos que es farà a totes les persones que viuen actualment a Andorra i que permetrà conèixer el grau d’immunització de la població. «Serà una eina que permetrà gestionar molt millor l’epidèmia».

Notícies relacionades

En aquest sentit, el ministre ha detallat que actualment s’està treballant per acabar de tancar el procediment de cita prèvia per fer-se l’anàlisi d’anticossos. D’aquesta manera, durant aquest cap de setmana tenen previst acabaran de definir els detalls del procediment per facilitar al màxim el tràmit de sol·licitud de la prova a la ciutadania, que es podrà fer via telemàtica, però també telefònicament en col·laboració amb els ajuntaments.