TREBALLAVA A MANTENIMENT

Detingut un exempleat d'un hospital de Saragossa per disparar al seu excap

L'home de 35 anys va disparar tres trets a la víctima quan sortia del garatge de l'Hospital Miguel Servet

La policia li imputa, a més, el sabotatge elèctric de la planta de coronavirus d'un altre hospital, el Royo Villanova

aragon / periodico

5
Es llegeix en minuts
L. M. G.

Deu dies després que Saragossa es despertés amb un estrany tiroteig contra el cap de Manteniment del Sector I del Servei Aragonès de Salut, a la sortida del seu garatge, que va estar a punt d’acabar amb la seva vida, la Policia Nacional ha resolt el cas i ha detingut el sospitós. 

Es tracta d’un exempleat del centre sanitari que s’hauria venjat després de ser acomiadat. Però el seu intent d’ajustar comptes no va quedar allà, ja que els investigadors li imputen el sabotatge elèctric de la planta Covid-19, on hi ha malalts greus que necessiten respiradors endollats a l’electricitat per sobreviure, segons publica ‘El Periódico de Aragón’.

L’arrest d’aquest home, A. P. G., de 35 anys, es va produir dijous quan circulava amb una furgoneta pel carrer Barcelona de Saragossa. El Grup d’Homicidis de la Direcció Superior de Policia d’Aragó seguia els seus passos, després que la víctima dels trets sortís de treballar al seu lloc de l’uci de l’hospital universitari Miguel Servet de la capital aragonesa. Tot i que anava encaputxat, l’agredit va reconèixer que l’autor podia ser l’ara detingut.

Els agents van arribar a ell després de lligar diversos caps, ja que en diferents comissaries de la ciutat i en diferents jutjats s’havien investigat diversos successos ocorreguts tots ells a l’hospital Royo Villanova, el mateix que el de la víctima del tiroteig.

Sabotatge elèctric a l’hospital

La primera indagació va ser el sabotatge del sistema elèctric que va provocar un tall del subministrament. Va ser el 17 de març, tres dies després del decret d’estat d’alarma activat pel Govern d’Espanya.

La desconnexió va afectar bona part del centre, especialment a la zona d’aïllament de pacients afectats de coronavirus que es troben en estat greu i necessiten respiradors. Aquella nit es trobaven ingressades tres persones.

Per sort, no van estar gaire temps desproveïts de la seva única connexió a la vida, ja que els grups electrògens d’emergència es van activar en uns 30 segons. No obstant, els sanitaris van haver d’atendre els ingressats de manera urgent perquè els faltava l’aire.

Una actuació que es va realitzar de manera tan ràpida que el personal sanitari que era a la planta en aquell moment no va tenir temps de posar-se els equips de protecció individual (EPI) necessaris, per la qual cosa van poder estar exposats al virus.

El detingut té una ordre d’allunyament

Per realitzar l’esmentada desconnexió és necessari accedir a una sala independent a la qual només es pot accedir amb clau al trobar-se sempre tancada. Una empleada va explicar en la seva denúncia a la comissaria del barri Actur de la Policia que sospitava d’una persona que sabia com accedir a través d’una clau, que podria haver-se’n fet una còpia.

Va afegir que aquest home podria ser el mateix que l’assetja i sobre el qual té sol·licitada una ordre d’allunyament. És més, espera una sentència per unes amenaces de mort per les quals va ser jutjat A. P. G.

Però no és l’únic fet delictiu que se li imputa a aquesta persona, sinó que també va ser denunciat pels danys causats al vehicle de la cap de Servei de Personal del Sector I del Servei Aragonès de Salut, ocorregut el 30 de març. La temptativa d’homicidi al cap de manteniment del Salut es va produir el 6 d’abril i fa dos dies va ser arrestat. Anava a bord d’una furgoneta amb una important quantitat de material fitosanitari que va fer que els Tedax, els especialistes en explosius de la Policia Nacional, en revisessin els components per si el sospitós tingués al cap algun altre tipus d’acció més greu.

Homicidis va unir tots aquests fets als visionaments de les càmeres de seguretat dels voltants del carrer Mainar que el van identificar, malgrat que va guardar totes les mesures necessàries de seguretat fins al punt d’anar vestit tot de negre, amb la cara tapada i fent servir fins i tot diversos vehicles en la seva fugida.

Acomiadat al novembre

El 13 de novembre del 2019 va ser acomiadat A. P. G. com a tècnic de manteniment a l’hospital Royo Villanova de la capital aragonesa. En el moment en què l’hi van comunicar, aquesta persona, suposadament, es va posar molt violenta i va sortir fins i tot del despatx donant diversos cops de porta. Tot això va portar dimecres la Policia a realitzar l’arrest d’aquesta persona i a fer el registre prèvia autorització judicial de la seva vivenda. No va ser l’única propietat que van revisar, perquè dijous van fer el mateix a dues cases que la família té a les localitats saragossanes de Morata de Jalón i Arándiga.

Segons va poder saber EL PERIÓDICO, en una de les vivendes van trobar una nota manuscrita en què s’assenyalaven els horaris d’entrada i sortides de la víctima del tiroteig a la sortida del seu garatge al carrer Mainar, al saragossà barri de Jesús. Aquesta actitud fa pensar que hi va haver una investigació de moviments de la víctima i, per tant, una planificació.

Tres trets al pit

El sospitós va disparar tres trets al pit a la víctima a les 07.15 hores, moment en què sortia de la seva vivenda de camí de la feina. Una persona que anava vestida de negre es va anteposar al seu camí per evitar que arrenqués, es va acostar a la vivenda i li va disparar després d’una breu discussió. Va fer servir una bicicleta per evitar que el ferit pogués perseguir-lo. El ferit va quedar estès a terra fins que va ser assistit per l’uvi de Bombers de Saragossa, que el va traslladar a l’hospital, on va haver de ser operat d’urgència i va ser ingressat a la unitat de cures intensives, on va evolucionar favorablement.

Va canviar les matrícules

Notícies relacionades

Els investigadors de la Policia Nacional van descobrir que l’actuació d’A. P. G. per evitar ser identificat i detingut va ser la de tot un professional. Va arribar a canviar les matrícules del seu vehicle per aconseguir-ho. Van arribar a la conclusió després del visionament d’unes càmeres de seguretat d’una gasolinera on va parar a fer benzina.

Els agents van poder comprovar que la placa del Peugeot Parner de color gris no es corresponia amb aquest vehicle sinó amb un Citroën Xsara, el vehicle del qual es trobava donat de baixa en els registres de la Direcció General de Trànsit. Això fa pensar als agents que portaria una matrícula doblegada o falsa, així que la Policia Nacional ha obert una investigació paral·lela.