CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Acció conjunta de Creu Roja i La Caixa per atendre la gent gran durant el confinament

Les dues entitats repartiran productes de primera necessitat entre la gent gran que travessa dificultats econòmiques

zentauroepp53143169 la  fundaci  la caixa i creu roja reparteixen productes de p200416170423

zentauroepp53143169 la fundaci la caixa i creu roja reparteixen productes de p200416170423

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Davant l’emergència sociosanitària pel coronavirusCreu Roja i la Fundació La Caixa s’han unit per prestar ajuda durant el confinament a les persones grans en situació de vulnerabilitat a Catalunya. En el marc del pla Creu Roja Respon, el Programa de Gent Gran de la fundació destinarà 250.000 euros a cobrir necessitats bàsiques d’aquest col·lectiu, a més d’oferir un servei d’acompanyament telefònic i recolzament psicosocial.

L’equip de Creu Roja repartirà a domicili entre avis que travessen dificultats econòmiques 2.500 lots d’aliments, articles d’higiene personal i de neteja de la llar i targetes per a productes d’alimentació fresca, segons han informat les dues entitats en un comunicat.

Per acompanyar les persones grans i també els seus cuidadors, els ofereixen un servei telefònic de seguiment i ajuda per reduir nivells d’angoixa, por i ansietat.

A més, dins del programa ‘Sempre acompanyats’, es prestarà atenció telefònica a familiars de malalts en estat crític i als de difunts per acompanyar-los en el procés de dol.

La gestió de la solitud

Així, es faran una sèrie de recomanacions i pautes dirigides a la població en general que abordaran la solitud, la vulnerabilitat, com adaptar-se a noves situacions inesperades, com gestionar les pèrdues i els sentiments d’indefensió, culpa, buit i abandonament.

Notícies relacionades

«Des dels seus orígens, fa més de 100 anys, la Fundació La Caixa ha posat el focus en el benestar de les persones grans. Per això, en aquests moments difícils, que la pandèmia les fa especialment vulnerables, volem donar-los la mà per ajudar-les a superar una crisi que ens posa a prova a tots com a societat», ha destacat el president de la fundació bancària, Isidre Fainé.

Per la seva banda, el president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha remarcat: «El mandat humanitari de Creu Roja, davant una emergència, ens fa prioritzar accions pal·liatives per a les persones que es troben en més risc de vulnerabilitat».