VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut a Sevilla després de retenir la seva parella contra la seva voluntat durant tres dies

L'home, de 36 anys, està acusat d'un delicte de detenció il·legal i violència de gènere

mascarilla

mascarilla

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Agents de la Policia Local de Sevilla van detenir aquest cap de setmana un home de 36 anys que mantenia retinguda la seva parella sentimental des de dimecres passat. La jove, de 30 anys, va denunciar que en els tres dies que va estar segrestada la va amenaçar i agredir, suposadament per un episodi de gelosia. L’home ja està a disposició judicial acusat d’un delicte de detenció il·legal i un altre de violència masclista.

Segons van explicar fonts d’Emergències de Sevilla, la detenció de l’agressor es va produir cap a les 23.30 hores d’aquest dissabte i en el marc del dispositiu de vigilància del confinament a causa del coronavirus. Va ser la mateixa víctima qui va denunciar els fets amb una trucada al 092, el telèfon d’emergències de la policia local, per la qual cosa la patrulla es va acostar fins al lloc i va aconseguir identificar l’agressor.

Segons va explicar la dona, estava tancada contra la seva voluntat a casa d’una tieta de la seva parella des de Dimecres Sant. L’home li havia tret les seves pertinences, entre les quals el telèfon mòbil, i les havia amagat en un cotxe aparcat al carrer, per la qual cosa no tenia manera de contactar amb ningú per alertar de la seva situació. La jove va dir que el detonador hauria sigut un episodi de gelosia, i que la seva parella va arribar a amenaçar-la de mort i agredir-la.

Notícies relacionades

La víctima va aprofitar un moment de distracció del seu capturador per escapar i avisar els agents de la policia, que poc després van arribar a la zona i van identificar l’home. Aquest va reconèixer haver «mantingut una discussió» amb la jove, i després de tornar-li les seves pertinences, va ser detingut i traslladat a dependències policials per ser posat a disposició judicial.

Alertar les farmàcies

El confinament provocat per la crisi sanitària ha fet que les víctimes de violència de gènere es vegin obligades a conviure amb els seus agressors i tinguin més difícil accedir als serveis d’informació per posar en marxa un nou projecte de vida. En el cas d’Andalusia, i com han fet altres comunitats com les Canàries, l’Institut Andalús de la Dona (IAM) i el Consell Andalús de Col·legis Oficials de Farmacèutics han posat en marxa la iniciativa ‘Mascareta 19’ perquè totes les dones que estiguin patint una situació de violència de gènere puguin donar la veu d’alarma i demanar ajuda en alguna de les 3.878 farmàcies repartides per Andalusia utilitzant precisament aquesta paraula clau, que permetrà alertar els serveis d’emergències i activar els protocols.