LA LLUITA CONTRA EL COVID-19

Trilla avisa que els contagis del coronavirus augmentaran amb la tornada a la feina

El membre del comitè d'experts assegura que el Govern no els ha consultat la mesura

zentauroepp32398547 barcelona 2016  01 13   sociedad   antoni trilla   cap epide200327085647

zentauroepp32398547 barcelona 2016 01 13 sociedad antoni trilla cap epide200327085647

1
Es llegeix en minuts
ACN

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital ClínicAntoni Trilla, ha avisat que els contagis creixeran quan la gent torni a treballar –a partir del dilluns 13 d’abril–, i que caldrà vigilar que la situació no es descontroli. També ha indicat que el Govern espanyol no ha consultat el comitè d’experts del qual forma part abans de prendre aquesta decisió.

Trilla ha manifestat a Catalunya Ràdio que l’aixecament de certes restriccions ha d’anar acompanyat d’un bon sistema per detectar i aïllar els nous casos. Ha advertit que si el resultat és «desfavorable», s’haurà de «corregir al més aviat possible». «Aquestes mesures són mòbils, s’han d’anar ajustant així que es vegi el resultat», ha argumentat.

Les ucis no s’han col·lapsat

Notícies relacionades

L’epidemiòleg ha constatat que les ucis no s’han col·lapsat pel coronavirus, però perquè s’han multiplicat els recursos. «Aquest esforç de multiplicar i que l’assistència primària també hagi atès malalts de forma domiciliària ha ajudat que tot el sistema hagi aguantat. No es pot parlar de col·lapse en termes objectius», ha explicat, abans d’afegir que si no s’haguessin ajustat els recursos el col·lapse s’hauria produït de forma «absoluta i ràpida».

Trilla s’ha mostrat favorable a la pròrroga de l’estat d’alarma a Espanya fins al 10 de maig. «Tots hem de pensar que això durarà, amb diferents etapes, però durarà. No s’acabarà fins que tinguem una vacuna», ha conclòs.