protecció

Terrassa comprarà un milió de mascaretes per distribuir gratis

L'objectiu de l'ajuntament és que cada persona en tingui almenys una

17/03/2020 Mascarillas

17/03/2020 Mascarillas / 112 (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Terrassa ha anunciat aquest dijous que ha acordat la compra d’un milió de mascaretes bàsiques per distribuir entre la població, amb l’objectiu que cada persona en tingui almenys una. La finalitat també és que la ciutadania estigui preparada per als «reptes que es puguin plantejar» en el moment que se suavitzin les mesures actuals amb l’activació de l’estat d’alarma, ha informat el consistori en un comunicat.

400.000 mascaretes es repartiran a domicili, entre tres i quatre unitats per cada casa, i 100.000 es distribuiran a través de diferents canals i punts per a aquells veïns que en necessitin més, així com per a persones de col·lectius vulnerables o que no els hagi arribat pel enviament ordinari.

Notícies relacionades

El material restant, unes 500.000 unitats, es destinaran a un fons de reserva estratègic de cara a les pròximes setmanes i aquesta operació tindrà un cost total de 520.300 euros, amb IVA inclòs.

Seran mascaretes no sanitàries, però amb una protecció del 94%, en el cas dels models P2 FFP2 i del 95% en el cas de Life II, segons les catalogacions de la Unió Europea i la República Popular de la Xina, respectivament.