Transports parats pel coronavirus

Gairebé 300 avions estan aparcats a Madrid i Barcelona pel coronavirus

Un total de 197 unitats són a l'Adolfo Suárez Madrid-Barajas i gairebé 90, al Josep Tarradellas Barcelona-el Prat

20822011 59

20822011 59

1
Es llegeix en minuts
EFE

Gairebé 300 avions estan estacionats als aeroports de Madrid i Barcelona, a causa de l’aturada de l’activitat del transport aeri per la crisi del Covid-19, ha assenyalat aquest dimecres la secretària general de Transports, María José Rallo.

La reducció de les operacions aèries ha convertit els dos aeroports en «un gran pàrquing» d’aeronaus, amb 197 unitats a l’Adolfo Suárez Madrid-Barajas, i gairebé 90, al Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, ha detallat Rallo en la roda de premsa que diàriament ofereix el comitè tècnic del coronavirus.

La secretària general ha indicat que, en el transport aeri, es continua amb la reducció d’operacions, amb 323 de realitzades ahir a la xarxa d’Aena, de la qual 72 van ser vols entre la península i els arxipèlags canari i balear o entre les illes; 114, connexions amb la Unió Europea, i 55, viatges internacionals.

Com a exemple ha assenyalat que el nombre de persones que van volar a les Balears entre illes va ser ahir de només 53 passatgers davant els 2.500 de fa un any.

De manera anàloga, al mercat canari, un dia equivalent del 2019, van viatjar 12.500 persones, davant les 328 d’ahir, xifres que marquen una reducció significativa i, de fet, segons el seu parer, estan contribuint que els dos arxipèlags tinguin un nombre de contagis inferior a la mitjana.

D’altra banda, Rallo ha informat que Aena continua ajustant tota la seva oferta i cinc aeroports (Granada-Jaén, la Corunya, Vigo, Astúries i Santander) han començat a funcionar amb demanda dins del seu horari operatiu.

Si un avió es vol enlairar o aterrar en aquests aeroports, pot notificar-ho amb tres hores d’antelació i fer-ho amb tota normalitat, ha explicat Rallo, per afegir que, així mateix, totes les operacions de serveis essencials estan garantides.

Notícies relacionades

Al marge d’això, s’ha publicat una resolució de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per la qual es flexibilitza la validesa de determinats certificats, ha indicat la secretària general.

És una línia que s’ha portat al Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana per a totes aquelles acreditacions i certificats professionals que permeten treballar en el sector del transport, ha precisat.