BLINDAR UN «ESPAI SEGUR»

WhatsApp limita el reenviament de missatges per evitar que es viralitzin notícies falses

La plataforma treballa amb l'OMS i més de 20 ministeris de Sanitat a fi de connectar les persones amb la informació precisa sobre la pandèmia

FILE PHOTO: Men pose with smartphones in front of displayed Whatsapp logo in this illustration September 14, 2017. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo

FILE PHOTO: Men pose with smartphones in front of displayed Whatsapp logo in this illustration September 14, 2017. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo / Dado Ruvic (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La xarxa social de missatgeria privada Whatspp ha decidit limitar el reenviament de missatges per mirar d’evitar que es viralitzin notícies falses i informacions errònies a més de missatges que poden arribar a ser aclaparadors.

Aquesta empresa ha observat avui que, davant de la pandèmia mundial a causa del coronavirus, hi ha milers de milions de persones al món que no poden veure els seus amics i familiars i que estan utilitzant aquest tipus de xarxes per comunicar-se amb ells, però també amb metges i professors.

Per blindar-los un espai «segur» i assegurar la privacitat d’aquestes converses, tots els missatges d’aquesta xarxa estan xifrats «d’extrem a extrem».

L’any passat l’empresa ja va donar a conèixer als seus usuaris quan els missatges estaven sent reenviats moltes vegades, i avisava amb una «etiqueta» (una doble fletxa) que indica que aquests missatges no els havia creat una persona pròxima i són per això menys personals que els típics missatges que s’envien per aquesta xarxa de missatgeria.

Ara l’empresa ha establert un límit perquè aquests missatges només es puguin reenviar a un xat cada vegada.

Però WhatsApp ha observat, en una comunicació a tots els seus clients, que no estan desaconsellades tots els reenviaments, i que hi ha molts usuaris que comparteixen informació útil, o vídeos divertits, mems, reflexions o oracions que consideren importants.

Reenviaments aclaparadors

Però la xarxa sí que ha observat un augment significatiu de la quantitat de reenviaments que per a alguns usuaris pot resultar aclaparador i contribuir a la divulgació d’informació errònia, i ha decidit intentar alentir la divulgació d’aquests missatges perquè continuï sent un espai dedicat sobretot a les converses personals.

Notícies relacionades

La xarxa ha recordat avui que està treballant directament amb oenagés i organismes internacionals, com l’Organització Mundial de la Salut i més de 20 ministeris de Sanitat, a fi de connectar les persones amb la informació precisa.

«Ara més que mai les persones necessiten poder comunicar-se de manera privada», ha corroborat la xarxa.