El coronavirus colpeja els hàbits de consum

¿Quan obren els supermercats aquesta Setmana Santa? Horaris de Mercadona, Carrefour...

La majoria dels supermercats adapten les jornades d'atenció als clients per protegir la salut dels seus empleats

Les cadenes d'alimentació garanteixen el proveïment de les llars i miren d'evitar aglomeracions als seus establiments

zentauroepp52821766 coronavirus galeria barcelona200318102443

zentauroepp52821766 coronavirus galeria barcelona200318102443 / RICARD CUGAT

4
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero

Després de la campanya llançada pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, ‘Aquesta Setmana Santa, planifica les teves compres’,  per evitar aglomeracions a les botigues i reduir així el risc de contagi per coronavirus, els principals supermercats han adaptat els seus horaris per atendre els clients, però amb la mira posada també a garantir la salut dels seus empleats. [¿Has de sortir a comprar? Abans comprova com estan els supermercats]

L’estat d’alarma ha coincidit amb una Setmana Santa amb unes celebracions confinades que continuen aquest Dijous Sant, 9 d’abril, dia festiu a tot Espanya excepte a Catalunya i el País Valencià, i conclouen Dilluns de Pasqua, 13 d’abril. El Divendres Sant, 10 d’abril, és festiu a totes les comunitats.

Els supermercats asseguren el proveïment de les famílies, molts amb un horari reduït i adaptant-se a les festes de cada localitat i a les normes vigents establertes en cada municipi respecte a l’obertura en diumenges i dies festius.

Mercadona

L’empresa obrirà tots els seus supermercats en l’horari reduït des que va començar l’estat d’alarma (de 9.00 a 19.00 hores) excepte els diumenges i els dies festius de cada comunitat autònoma, en què els establiments estaran tancats, com és habitual a la cadena d’alimentació de Juan Roig.

D’aquesta manera, al País Valencià i Catalunya obriran el Dijous Sant i el Dissabte Sant i tancaran el Divendres Sant i el Diumenge de Resurrecció (com a la resta del territori espanyol), així com Dilluns de Pasqua, dia festiu autonòmic català i valencià.

Hipercor i Supercor (El Corte Inglés)

Els supermercats d’El  Corte Inglés han ideat un pla específic de cara a aquesta Setmana Santa del 2020. Tant els establiments Supercor com Hipercor de tot Espanya obriran el Dijous Sant i el Divendres Sant des de les 11.00 fins a les 19.00 hores. La resta dels dies l’obertura serà de 10.00 a 20.00 hores com és habitual en aquestes botigues.

Carrefour

La cadena d’alimentació francesa té previst mantenir a Madrid els seus horaris de dilluns a dissabte de 9.00 a 21.00 hores, tot i que en aquesta Setmana Santa tan atípica reduirà aquest espai de temps durant els dies festius de dijous, divendres i diumenge de 9.00 a 15.00. No serà igual en totes les comunitats autònomes, ja que l’empresa ha decidit no unificar el seu patró d’obertura i tancament. A Barcelona, per exemple, Carrefour no obrirà ni divendres, ni diumenge, ni Dilluns de Pasqua.

Aldi

La cadena de supermercats de descomptes d’origen alemany ajustarà els horaris segons els dies festius de cada localitat i les normes de cada municipi respecte a l’obertura en diumenges i dies festius. En un comunicat enviat aquest dilluns, Aldi ha explicat que ha modificat els seus horaris en el marc de la crisi sanitària provocada pel coronavirus amb l’objectiu de garantir la salut i la seguretat dels empleats i els clients. La majoria de supermercats d’Aldi obriran tots els dies festius en horari de 9.00 a 15.00, a excepció de la Comunitat de Madrid, on s’amplia l’horari fins a les 19.00 hores, o Cantàbria i el País Basc, on estaran tancats tots els dies festius. Aldi obrirà diumenge a Madrid de 10:00 a 15:00 hores i de 9:00 a 14:00 a Catalunya i les Balears.

Caprabo

La companyia de supermercats amb forta presència a Catalunya i Navarra té previst atendre el públic el Dijous Sant i el Dissabte Sant en horari de 9.00 a 20.00 hores. Divendres Sant i Diumenge de Resurrecció mantindrà les portes dels seus establiments tancades. Dilluns de Pasqua tornarà a obrir 17 botigues de Barcelona, Tarragona i Girona de 9.00 a 15.00 hores.

Lidl

Els supermercats de la cadena Lidl obriran el Dijous Sant de 10.00 a 15.00 hores. El Divendres Sant les portes dels seus establiments estaran tancades, tornaran a obrir el Dissabte Sant de 9.00 a 20.00 hores i el Diumenge de Resurrecció, de 10.00 a 15.00 hores.

DIA

Distribuïdora Internacional d’Alimentació (DIA) és una de les cadenes que han decidit no modificar els horaris que va implantar quan es va decretar l’estat d’alarma. Obrirà tots els dies de Setmana Santa de 9.00 a 19.00 hores, excepte el Diumenge de Resurrecció, que ho farà de 10.00 a 16.00 hores.

Alcampo

Els supermercats d’aquesta distribuïdora d’alimentació i productes de la llar atendran el públic el Dijous Sant, Divendres Sant i Dissabte Sant de 9.00 a 20:00 hores i el Diumenge de Resurrecció, dia 12 d’abril, de 10.00 a 20.00 hores.

Ahorramás

La cadena ha decidit tancar «per la seguretat de tothom» dijous, divendres i diumenge a tota la Comunitat de Madrid i també el dia 13 a Castella-la Manxa. Recomana planificar la compra amb temps per evitar aglomeracions el Dissabte Sant dia que obre de les 10.00 a les 15.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores.

Bon Preu

Notícies relacionades

Els establiments Bonpreu i Esclat tanquen des del 5 d’abril tots els diumenges fins que es modifiquin les actuals circumstàncies de l’estat d’alarma. Per Setmana Santa els horaris comercials també es veuran reduïts amb el tancament d’alguns dies, segons el grup.

A les botigues turístiques obriran només el Dissabte Sant de 9.00 a 15.00 i de 16.00 a 20.00. El Diumenge de Resurrecció estaran tancats i Dilluns de Pasqua només atendran de 10.00 a 14.00.