crisi del coronavirus

ISGlobal i el Clínic inicien dos assajos per protegir sanitaris del Covid-19

Es basen en el principi actiu de la hidroxicloroquina, més conegut pel nom comercial de Dolquine

37606007 59

37606007 59 / Cesar Cid

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Hospital Clínic i l’ISGlobal Barcelona Institute for Global Health han iniciat aquesta setmana dos estudis per avaluar l’eficàcia d’un nou tractament preventiu per protegir el personal sanitari exposat al Covid-19.

Els assajos clínics, que es desenvoluparan amb prop de 700 professionals del Clínic, es basen en el principi actiu de la hidroxicloroquina, més conegut pel nom comercial de Dolquine, utilitzat habitualment per tractar malalties autoimmunes.

Laboratoris Rubió, un dels principals proveïdors d’aquest fàrmac a Espanya, n’ha triplicat la producció per poder continuar proveint pacients crònics mentre es proporciona el medicament necessari per a les investigacions, segons ha indicat la farmacèutica aquest dimarts en un comunicat.

Dues investigacions

Notícies relacionades

El primer estudi, que començarà aquesta mateixa setmana, avaluarà l’eficàcia del fàrmac com a tractament profilàctic i estudiarà factors clínics, analítics i microbiològics que ajuden a prevenir la infecció.

En paral·lel, un segon assaig clínic mesurarà els nivells de diferents tipus d’anticossos específics contra el virus i seguirà l’evolució de diversos paràmetres immunològics al llarg d’un any.