crisi sanitària

El Govern crea una prestació per acollir menors amb tutors aïllats

Serà de 326 euros per als nens de 0 a 9 anys i de 362 euros per als adolescents de 10 a 12 anys

zentauroepp52897608 coronavirus200323175028

zentauroepp52897608 coronavirus200323175028 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern ha creat una prestació econòmica d’emergència per garantir l’acollida familiar d’urgència d’aquells menors que no puguin estar amb els seu progenitors o tutors legals perquè estan en aïllament o tractament per coronavirus, i que no disposin de familiars que se’n puguin fer càrrec.

En roda de premsa telemàtica, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha concretat que per fer possible aquesta nova modalitat d’acollida es faculta l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció «a fer la recerca d’aquelles famílies que puguin donar resposta a aquesta necessitat», si bé es donarà prioritat a aquells candidats que ja estiguin validats per l’administració.

Notícies relacionades

En un comunicat, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha detallat que l’import d’aquesta prestació serà de 326 euros per als menors de 0 a 9 anys i de 362 euros per als adolescents de 10 a 12 anys. També en roda de premsa telemàtica, el conseller d’Afers Socials, Chakir el Homrani, ha explicat que fins ara s’han detectat vuit menors d’edat s’han hagut de separar dels seus progenitors o tutors pel coronavirus.

Quan això passa, ha indicat, el primer que s’intenta és que altres familiars els acullin i, si resulta impossible, se’ls ubica en un alberg a Cabrera de Mar o se’ls confia a «famílies acollidores».