26 maig 2020

Anar al contingut

PROTECCIÓ DAVANT EL COVID-19

Sant Pau rep les primeres mascaretes de bussejar adaptades per als sanitaris

L'hospital barceloní rep els primers dispositius condicionats per protegir els professionals durant les maniobres de risc

Aquests equips de protecció s'implantaran a les unitats de cures crítiques dels hospitals catalans durant la setmana que ve

El Periódico

Sant Pau rep les primeres mascaretes de bussejar adaptades per als sanitaris

La falta de material sanitari per atendre els pacients afectats pel Covid-19 ha obligat a inventar noves alternatives per reduir els contagis. L’Hospital de Sant Pau rep avui les primeres mascaretes de bussejar adaptades a les necessitats dels professionals sanitaris exposats al virus. Aquests dispositius, que ja s’han repartit entre els metges i els infermers, formaran part de l’equip de protecció individual (també conegut com a epi) de les persones dedicades a les unitats de cures intensives o a maniobres que comportin un alt risc d’infecció. 

Es tracta d’unes mascaretes de bussejar del Decathlon (un producte que la marca esportiva va retirar del mercat per donar-les a la lluita contra el coronavirus) amb un filtre d’aire en 3D imprès per l’empresa MOS. La unió de tots dos asseguraria una eficàcia del 99% pel que fa a protecció, ja que combina la protecció facial (evita qualsevol contacte directe d’agents infecciosos amb la cara) i la protecció aèria (bloqueja fins i tot els eventuals patògens que es transmeten per l’aire).

Segons explica l’hospital català a través d’un comunicat de premsa, ara per ara aquestes mascaretes només es destinaran a la protecció dels professionals assistencials dedicats a tasques de risc. És el cas, per exemple, dels que intubin o extubin pacients infectats pel Covid-19, entre altres tasques de l’àrea de cures intensives. Alguns d’aquests dispositius, que ja han arribat a les instal·lacions de Sant Pau, també s’aniran repartint a altres hospitals catalans al llarg de la setmana.