708 MORTS

El Regne Unit arriba a la seva xifra més alta de morts en un dia

El país supera els 4.000 casos registrats i l'NHS adverteix que hi ha més no registrats per coronavirus

undefined53026642 a medical staff member wearing gloves  eye protection and a 200404174602

undefined53026642 a medical staff member wearing gloves eye protection and a 200404174602 / ISABEL INFANTES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Regne Unit ha registrat les 24 hores més letals des de la declaració de l’epidèmia de coronavirus, amb 708 noves morts fins a un total de 4.313 víctimes mortals de la malaltia, segons ha informat aquest dissabte el Ministeri de Salut britànic.

El nombre total de casos ha augmentat en les últimes hores fins als 41.903, en la qual cosa suposa un creixement de 3.735 nous contagis respecte a l’últim balanç.

El director de l’NHS, el sistema públic de salut, Stephen Powis, ja ha advertit que les xifres podrien ser només una petita part perquè hi ha més casos dels registrats pels hospitals. El Regne Unit està fent tests de manera massiva, fins i tot en aparcaments a què s’accedeix l’automòbil, i està intentant doblar la xifra de 8.000 respiradors que hi ha a tot el país, segons els seus càlculs.

Powis assenyala que les previsions podrien empitjorar si no es respecta el confinament.

Distanciament social

Després de conèixer-se aquestes dades, la principal associació de representants d’hospitals britànics, NHS Providers, ha amonestat enèrgicament l’«egoista» part de la població que continua ignorant les regles de distanciament social per impedir la propagació de l’epidèmia.

Notícies relacionades

«Els treballadors sanitaris ens han comentat un sorprenent nombre de vegades que són incapaços d’entendre per què algú voldria dificultar el seu treball encara més i posar les seves vides en perill», ha declarat el president de l’associació, Chris Hopson, en un comunicat recollit per ‘The Guardian’.

Hores abans, un dels principals experts del país en tendències de contagi i assessor del Govern, el professor de biologia matemàtica de l’Imperial College de Londres, Neil Ferguson, ha estimat que l’actual situació de quarantena podria prolongar-se fins a finals de maig, atesa la gravetat de la situació.