NOU CALENDARI ESCOLAR

Madrid ajorna l'EvAU al 6, 7 i 8 de juliol i la convocatòria extraordinària al setembre

Els alumnes podran triar per primera vegada preguntes dels dos models d'examen

MD09. MADRID, 07/06/2010.- Vista del aula magna de la Facultad de Odontología de la Universidad Complutense, esta mañana antes del comienzo de los exámenes de selectividad en Madrid, que este año realizarán cerca de 26.000 alumnos. EFE/Sergio Barrenechea

MD09. MADRID, 07/06/2010.- Vista del aula magna de la Facultad de Odontología de la Universidad Complutense, esta mañana antes del comienzo de los exámenes de selectividad en Madrid, que este año realizarán cerca de 26.000 alumnos. EFE/Sergio Barrenechea / Sergio Barrenechea (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Avaluació d’Accés a la Universitat de Madrid (EvAU) se celebrarà en la seva convocatòria ordinària els dies 6, 7 i 8 de juliol a causa de la crisi del coronavirus mentre que l’extraordinària tindrà lloc al setembre.

A més, en els models d’examen es mantenen íntegres les opcions A i B de cadascun però, com a novetat davant aquesta situació, es facilitarà l’elecció de preguntes de les dues opcions per part dels estudiants.

«L’EvAU de Madrid (antiga selectivitat) es farà els dies 6, 7 i 8 de juliol en convocatòria ordinària a causa de la crisi del #COVID19. Gràcies per la vostra comprensió, ¡continueu estudiant tot el que pugueu des de casa!», segons ha avançat el vicepresident regional, Ignacio Aguado, en les xarxes socials.

La comissió coordinadora de l’EvAU, reunida aquest matí, ha decidit finalment ajornar fins al juliol la celebració dels exàmens d’accés a la universitat, que des de la seva implantació es fan el juny, ratificant amb això la proposta feta fa uns dies per la comissió organitzadora.

Qualificacions en vuit dies

D’aquesta manera, segons han explicat des de l’Executiu autonòmic a Europa Press, la publicació de les qualificacions d’aquesta convocatòria ordinària tindria lloc el dia 16 de juliol (dijous). Amb això, aquest organisme ajorna encara més la data que es va traslladar pel govern regional en la conferència sectorial d’educació per celebrar l’EBAU en el conjunt del país, al plantejar una forquilla entre el 22 de juny i el 3 de juliol.

Respecte a la convocatòria extraordinària, aquesta comissió coordinadora ha ratificat que se celebri els dies 8, 9 i 10 de setembre (dimarts, dimecres i dijous) i que l’entrega de les qualificacions sigui el dimarts 15 de setembre.

La comissió coordinadora de l’EvAU ha aprofitat la seva reunió d’aquest matí per aclarir que aquest calendari seria «factible» sempre que el marc normatiu determinat pel Ministeri d’Universitats ho continuï permetent, atenent les necessitats, que es tinguin en funció de la crisi del Covid-19.

Exàmens a Madrid

Aquesta comissió ha determinat també que les proves es podran fer a la Comunitat de Madrid sempre que es mantinguin «les mateixes condicions de mobilitat i concentració» de persones d’anys anteriors, cosa que «faria viable» el desenvolupament dels exàmens.

Per a la realització d’aquesta prova, no es produirà «cap alteració ni modificació dels temaris», ja que les matèries i els continguts objecte de l’avaluació són els establerts en l’ordre del 17 de febrer.

A més, es mantenen les orientacions i criteris d’avaluació i correcció dels exàmens que ja van ser aportats a començaments del curs, han detallat des de la Conselleria d’Universitats que dirigeix Eduardo Sicilia.

Madrid ja va sol·licitar en la conferència sectorial d’Educació endarrerir les proves d’Avaluació de Batxillerat per a l’Accés a la Universitat (EBAU) i fer canvis en la prova només durant aquest curs per donar més opcions als alumnes per triar les preguntes que hauran de completar.

Més enllà de la seva proposta

De fet, la Comunitat de Madrid ajorna encara més la prova de la proposta feta pel conseller d’Educació, Enrique Ossorio, en la conferència sectorial, a l’apuntar una forquilla entre els dies 22 de juny i 3 de juliol, i la publicació de qualificacions abans del 10 de juliol.

Notícies relacionades

A més, va plantejar al si de l’òrgan que reuneix el Govern central amb les comunitats autònomes una alternativa, en cas que s’allargués el període d’excepcionalitat motivat per l’estat d’alarma i només per aquest curs acadèmic, per ampliar les possibilitats d’elecció de les preguntes entre les opcions A i B de l’examen.

D’aquesta manera, aquestes opcions estaran compostes pel mateix nombre d’apartats i cadascuna ha de tenir el mateix valor de puntuació, però es permet la combinació de les dues, podent triar preguntes de les opcions A i B, tot i que només de forma correlativa i excloent. De manera que, si es tria la pregunta 1 de l’opció A, no es pot escollir la pregunta 1 de l’opció B, i així successivament i alternativament.