crisi sanitària

Salut preveu començar a utilitzar tests ràpids de coronavirus aquest dijous

La consellera Vergés afirma que, malgrat els anuncis, no ha arribat ni una sola prova d'aquest tipus del Govern espanyol

undefined52264577 barcelona 12 02 2020  sociedad   la consellera de salut  alb200212221739

undefined52264577 barcelona 12 02 2020 sociedad la consellera de salut alb200212221739

1
Es llegeix en minuts
Acn

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que pot ser que aquest dijous ja es puguin començar a utilitzar les proves ràpides per detectar el coronavirus que el Govern va comprar. Finalment, n’han arribat 25.000, que ara s’estan avaluant. «Les adequarem i les posarem a disposició dels centres sanitaris molt pròximament, pot ser que demà ja comencem a utilitzar-les», ha dit Vergés en una roda de premsa aquest dimecres.

D’altra banda, la consellera ha afirmat que no ha arribat ni una sola prova d’aquest tipus del Govern, malgrat els anuncis. Pel que fa a les dades de morts per coronavirus, ha avançat que firmarà una ordre per poder recollir les dades provinents de les funeràries i poder donar-les a la ciutadania.

Vergés ha negat que s’hagi aturat la construcció de l’hospital de campanya de Sabadell, sinó que ha explicat que hi havia unes tendes previstes de l’Exèrcit per posar al pavelló que, per criteris tècnics, s’ha considerat que no eren les més adequades. Al seu lloc, s’ha optat per un sistema més robust i més fàcil de netejar, com el que s’ha utilitzat a Barcelona. «Continuaran ajudant per fer-ho d’aquesta manera», ha dit.

Vuit detencions en les últimes 24 hores

Notícies relacionades

Pel que fa a l’activitat policial de les últimes 24 hores, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que s’han registrat 8 detencions i s’han denunciat 2.127 persones. També s’han identificat 7.979 persones i 8.470 vehicles. Hi ha hagut dues actuacions a requeriment sanitari o judicial, s’ha tancat un establiment i se n’han denunciat cinc més.

Així mateix, ha recordat que hi haurà un patrullatge especial dels Mossos d’Esquadra als equipaments més bàsics. Sobre el trànsit, es confirma un descens d’entre el 30% i el 35% a l’àrea metropolitana en comparació amb dimecres de la setmana passada. Són dades fins a les 12 hores.