A 800 METRES

El Pirineu rep la neu d'abans de Setmana Santa que somiaven els esquiadors

Protecció Civil alerta de precipitacions i vent, per això demana extremar les precaucions a les carreteres

neu / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Pirineu, tant de Catalunya com d’Andorra, ha rebut aquest dilluns la nevada prèvia a la Setmana Santa amb què somiaven els esquiadors i els responsables de les diferents estacions abans que es declarés la pandèmia de coronavirus.

Totes aquestes instal·lacions continuen tancades a causa de les mesures de confinament, però els que resideixen a la zona han pogut captar imatges de la capa que cobreix les pistes actualment i les poblacions pròximes.

Les precipitacions s’han produït en forma de neu inicialment sobre la cota de mil metres, tot i que ha baixat posteriorment fins als vuit-cents, segons l’Agència Estatal de Meteorologia.

A Salardú, als peus de l’estació de Baqueira Beret, un resident, Toti Rosselló, ha confirmat que la neu que ha caigut oscil·la entre els deu i els quinze centímetres de gruix, amb temperatures a primera hora del matí de cinc graus negatius.

Allà, tot el paisatge és blanc, i els flocs s’acumulen sobre les voreres i els vehicles que continuen estacionats al carrer.

A Andorra, la nevada és també considerable i, a l’estació d’Ordino-Arcalís, pertanyent al domini Grandvalira, s’incrementen els gruixos amb el pas de les hores.

Notícies relacionades

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències ha emès aquest dilluns un avís pel risc de precipitació en forma de neu acompanyada de vent i recomana extremar les precaucions en carreteres com aquestes del Pirineu.

La situació actual, després d’una temporada en què es van produir nevades abans del Pont de la Constitució i de Nadal que van deixar xifres de rècord pel que fa a visitants de les estacions d’esquí pirinenques, hauria culminat una temporada rodona amb un últim pic per Setmana Santa, però la campanya s’ha vist truncada per la pandèmia.