Emergència sanitària

Ifema es converteix en l'«hospital més gran d'Espanya» per combatre el coronavirus

Amb l'obertura d'un nou pavelló, Madrid disposa ja de 1.700 llits d'uci per tractar malalts crítics

«El nombre de contagis és moltíssim més alt» de les xifres oficials, avisa la presidenta Díaz Ayuso

undefined52885258 topshot   this handout picture made available by madrid s re200322175309

undefined52885258 topshot this handout picture made available by madrid s re200322175309

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha revelat que aquest dilluns Ifema es convertirà en l’«hospital més gran d’Espanya», amb l’obertura d’un nou pavelló destinat a la lluita contra el coronavirus, i la regió arribarà als 1.700 llits d’uci.

Així ho ha indicat en una entrevista a Telemadrid, en la qual ha posat èmfasi que ara mateix entren als hospitals molts pacients però en surten molt pocs, perquè l’estada  dels greus és llarga. Per això, ha reivindicat que és necessari continuar posant en marxa aquest tipus de llits.

Notícies relacionades

Ayuso ha indicat que a Ifema s’estan donant d’alta cada dia entre 50 i 60 persones. «S’està fent una feina impressionant, que es coneixerà, es donaran les xifres i es demostrarà que la Sanitat madrilenya, malgrat haver de combatre aquest contagi massiu, ha estat a l’altura», ha assegurat.

En aquest sentit, ha declarat que és cert que hi ha un percentatge de pacients que ha perdut la vida però ha assegurat que «el nombre de contagis és moltíssim més alt» de les xifres oficials. Segons ha indicat, això ho han pogut comprovar a través de l’‘app’ d’autodiagnòstic i la pàgina web habilitada per a això així com en la línia telefònica d’atenció.