A CHICAGO

Mor un nadó de coronavirus als EUA

Les autoritats sanitàries han obert una investigació per aclarir les circumstàncies d'aquesta mort

Emergency medical service workers place a patient into an ambulance outside the University of Illinois Hospital as the Illinois Nurses Association reports 12 registered nurses tested positive for the coronavirus disease (COVID-19), in Chicago, Illinois, U.S. March 27, 2020. REUTERS/Joshua Lott

Emergency medical service workers place a patient into an ambulance outside the University of Illinois Hospital as the Illinois Nurses Association reports 12 registered nurses tested positive for the coronavirus disease (COVID-19), in Chicago, Illinois, U.S. March 27, 2020. REUTERS/Joshua Lott / JOSHUA LOTT (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Un nadó de menys d’un any ha mort a Chicago (Estats Units), després de donar positiu en coronavirus, segons ha informat les autoritats sanitàries estatals. «Mai havíem tingut una mort vinculada amb el Covid-19 en un nadó», ha explicat la directora del Departament de Salut Pública d’Illinois, Ngozi Ezike, segons recull la cadena NBC. Les autoritats sanitàries no han precisat si el nadó tenia patologies prèvies. S’ha obert una investigació per aclarir les causes de la mort.

«Sé fins a quin punt aquesta notícia és difícil d’acceptar, sobretot perquè es tracta d’un nen petit», ha assenyalat el governador d’Illinois, J.B. Pritzker, en una roda de premsa. 

«Hem de fer tot el que puguem per evitar el contagi d’aquest virus mortal. Si no per protegir-nos a nosaltres mateixos, almenys per protegir els que ens envolten», ha apuntat Ezike.

Només hi ha un precedent de mort d’un menor d’un any per coronavirus. Va ocórrer a la Xina, però en aquest cas la víctima tenia una patologia prèvia.

Notícies relacionades

Teòricament, nens i adolescents no són població de risc en aquesta pandèmia i els casos en aquest grup de població són pocs. No obstant, aquesta setmana a París va transcendir també la mort d’una jove de 16 anys víctima del virus.

L’estat d’Illinois ha confirmat 3.491 casos de coronavirus i 47 morts, més del 85% entre majors de més de 60 anys. En conjunt els Estats Units tenen 119.748 casos confirmats i 1.891 morts.