MEMBRE DEL COMITÈ D'EMERGÈNCIA

Trilla diu que «no es pot dir» que s'està arribant al pic de contagis

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic insta les administracions «a treballar juntes»

1
Es llegeix en minuts
ACN

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que des del punt de vista epidemiològic «no es pot dir» que s’hagi arribat al pic de contagis per coronavirus. Trilla, que és membre del comitè d’emergència espanyol, ho ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio, després que el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, afirmés, aquest dimecres, que s’està arribant al pic.

Trilla ha apuntat que «potser Simón i el seu equip tenen alguna dada més recent», però que amb les que ell té no es pot fer aquesta afirmació «encara». D’altra banda, ha insistit que les administracions han de treballar «juntes» i ha lamentat que «ningú té la veritat absoluta».

Mesures més restrictives

En aquest sentit, ha considerat «legítim» que la Generalitat demani les mesures més restrictives partint dels estudis de què disposa, però ha puntualitzat que l’informe de la Generalitat que apunta la pitjor situació a finals d’abril és «una possibilitat que té a veure amb models matemàtics».

Amb tot, ha considerat que les mesures que s’han de prendre han de ser «cirurgies selectives» i no paralitzar absolutament el país.

Notícies relacionades

Sobre el confinament total a casa, ha alertat que a la Xina es va fer i que la majoria de contagis van començar a venir des de casa.

Trilla ha avalat el confinament total de la conca d’Òdena tenint en compte la situació concreta d’aquell territori.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions