IMPOSSIBLE GARANTIR LA SALUT I LA SEGURETAT DEL PÚBLIC

La Patum de Berga, ajornada

La previsió de l'ajuntament és celebrar-la al setembre, però no es descarta la suspensió

patum

patum

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Berga ha decidit ajornar La Patum, que s’havia de celebrar entre el 10 i el 14 de juny, a causa de la pandèmia del coronavirus, i treballa amb la previsió de poder celebrar-la al setembre si les circumstàncies ho permeten.

El consistori ha remarcat que es tracta d’una decisió motivada per la crisi d’emergència sanitària i que no pot garantir que la celebració es desenvolupi amb les màximes garanties de salut i seguretat per a les persones que hi participen i en formen part, ha informat aquest dijous en un comunicat.

Dificultat per preveure’n l’evolució

La incertesa actual dificulta preveure l’evolució de la situació durant les pròximes setmanes i mesos, però l’Ajuntament «treballa amb la previsió» de poder celebrar-la al setembre, sempre que les circumstàncies ho permetin.

El consistori està contactant amb els diferents agents per poder tancar una data al més aviat possible, tenint en compte els diferents esdeveniments relacionats amb la celebració de la festa.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Berga també queda a l’espera de quines són les indicacions i recomanacions de les conselleries de Salut i Cultura de la Generalitat per determinar la celebració o no de La Patum d’aquest any.

No se’n descarta la suspensió definitiva

Ha recordat que es tracta d’una festa transversal i que comporta una organització complexa que requereix mesos de preparació i que, malgrat que es treballa amb un nou calendari, no «es pot descartar la possibilitat que es pugui suspendre definitivament per motius sanitaris».