CONSEQÜÈNCIES DEL COVID-19

Badalona cancel·la les Festes de Maig per la pandèmia del coronavirus

Invertirà la partida de la celebració en un projecte d'investigació de la malaltia i una línia d'ajuts econòmics

badalona

badalona

1
Es llegeix en minuts
ACN

Badalona no celebrarà aquest any les tradicionals Festes de Maig a causa de l’emergència sanitària que s’està vivint actualment per la pandèmia del coronavirus. Tot i que ara per ara no es pot saber fins quan s’estendrà el confinament de les persones derivat de l’estat d’alarma, l’Ajuntament considera que en aquests moments «s’ha d’actuar pensant en la protecció de la salut i la seguretat del veïnat».

La partida pressupostària de la celebració, que ascendeix a 450.000 euros, es destinarà a un projecte d’investigació del coronavirus que s’està desenvolupant a l’Hospital de Can Ruti i a finançar una línia d’ajuts per als negocis i les persones afectades per l’epidèmia.

En concret, dels 450.000 euros de la partida, 50.000 euros s’invertiran en la campanya #JoEmCorono, impulsada per la Fundació Lluita contra la Sida per recaptar fons per a la investigació contra el coronavirus que s’està fent al Campus Can Ruti. Aquest projecte inclou el primer assaig clínic avalat per l’Agència Espanyola del Medicament.

Ajuda als negocis de la ciutat

350.000 euros es reservaran per establir una línia d’ajuts destinada a aquells negocis de la ciutat que hagin hagut de tancar i les persones que hagin perdut la feina a causa de l’epidèmia.

Notícies relacionades

Finalment, 50.000 euros més serviran per pagar despeses ja compromeses relacionades amb la festa.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA