Nova York instal·la pel coronavirus un dipòsit de cadàvers improvisat al mateix lloc que l'11-S

El governador de l'estat calcula que per al pic de la corba necessitaran «140.000 llits i uns 40.000 llits d'uci»

zentauroepp52921418 workers build a makeshift morgue outside of bellevue hospita200325182638

zentauroepp52921418 workers build a makeshift morgue outside of bellevue hospita200325182638 / BRYAN R SMITH

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats sanitàries de Nova York han instal·lat un dipòsit de cadàvers improvisat al mateix lloc que es va utilitzar durant els atemptats terroristes de l’11 de setembre del 2001, als voltants de l’Hospital Bellevue de Manhattan, per gestionar el possible augment en el nombre de morts per Covid-19.

A la zona hi ha dos camions refrigerats i un equip amb vestits militars i mascaretes que ha ajudat a muntar el dispositiu, que compta també amb diversos envelats de color blanc.

S’espera que aquesta escena sigui aviat habitual en altres hospitals de tota la ciutat, per la qual cosa els pròxims dies començaran a arribar més camions refrigerats i envelats.

En aquests moments, Nova York és l’epicentre de la crisi del coronavirus als Estats Units, amb xifres que estadísticament estan continuant la progressió que han patit altres grans ciutats afectades pel virus com Madrid o Milà.

Notícies relacionades

El governador de l’estat de Nova York, Andrew Cuomo, ha detallat aquest dimarts que el nombre de morts pel patogen ha arribat almenys a 210 i que la propagació del virus «va a un ritme de tren bala».

Segons ha explicat Cuomo, la xifra de casos «es duplica cada tres dies», cosa que pot ocasionar un problema al sistema sanitari de l’estat, que no té prou llits. «Per al pic de la corba necessitarem 140.000 llits i uns 40.000 llits d’uci», ha afegit.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions