barri de Chamartín

Una residència de Madrid suma ja 23 avis morts per coronavirus

El centre ha separat els contagiats dels encara sans

residencia-chamartin

residencia-chamartin

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un total de 23 persones, entre elles dues monges, han mort durant la crisi del coronavirus ala residència d’avis Santísima Virgen i San Celedonio, al districte de Chamartín, i més d’una trentena dels seus professionals estan en quarantena pel coronavirus fora de les instal·lacions, han informat a Efe fonts del centre.

Efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) han realitzat tasques de desinfecció a la residència, han explicat les mateixes fonts, que han demanat ajuda urgent i la medicalització del centre, amb prop de 150 residents.

Alguns infectats pel coronavirus han mort al complex residencial i altres en un centre hospitalari al llarg d’aquest mes de març, i no està confirmat que el Covid-19 sigui la causa de tots els morts, tot i que és «probable», han explicat les fonts del centre. 

La vida a dins

A les instal·lacions s’ha separat les persones sanes de les infectades.

La residència, on estan en actiu 43 auxiliars d’infermeria a jornada completa i tres a jornada parcial, ha anat contractant nou personal, però actualment «no hi ha més gent per reemplaçar».

La feina, han afegit les fonts, està sent molt complicada a causa de la falta de material i s’ha demanat la medicalització de la instal·lació.

Els avis, principals víctimes

Notícies relacionades

A la Comunitat de Madrid, les persones grans continuen sent les principals víctimes del coronavirus, tot i que el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, va afirmar fa uns dies que de les 500 residències que hi ha a la regió només s’ha detectat contactes en un 20%, que és on l’UME ha entrat per a la seva desinfecció.

Aguado va demanar al Ministeri de Defensa que enviï el personal sanitari militar a aquestes residències.  El Govern regional també ha reclamat l’ajuda del Govern central per comptar amb 2.000 professionals sanitaris més als hospitals de la regió, i 1.000 més a les residències de gent gran.