26 maig 2020

Anar al contingut

barri de Chamartín

Una residència de Madrid suma ja 23 avis morts per coronavirus

El centre ha separat els contagiats dels encara sans

Efe

Una residència de Madrid suma ja 23 avis morts per coronavirus

Un total de 23 persones, entre elles dues monges, han mort durant la crisi del coronavirus ala residència d’avis Santísima Virgen i San Celedonio, al districte de Chamartín, i més d’una trentena dels seus professionals estan en quarantena pel coronavirus fora de les instal·lacions, han informat a Efe fonts del centre.

Efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) han realitzat tasques de desinfecció a la residència, han explicat les mateixes fonts, que han demanat ajuda urgent i la medicalització del centre, amb prop de 150 residents.

Alguns infectats pel coronavirus han mort al complex residencial i altres en un centre hospitalari al llarg d’aquest mes de març, i no està confirmat que el Covid-19 sigui la causa de tots els morts, tot i que és «probable», han explicat les fonts del centre. 

La vida a dins

A les instal·lacions s’ha separat les persones sanes de les infectades.

La residència, on estan en actiu 43 auxiliars d’infermeria a jornada completa i tres a jornada parcial, ha anat contractant nou personal, però actualment «no hi ha més gent per reemplaçar».

La feina, han afegit les fonts, està sent molt complicada a causa de la falta de material i s’ha demanat la medicalització de la instal·lació.

Els avis, principals víctimes

A la Comunitat de Madrid, les persones grans continuen sent les principals víctimes del coronavirus, tot i que el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, va afirmar fa uns dies que de les 500 residències que hi ha a la regió només s’ha detectat contactes en un 20%, que és on l’UME ha entrat per a la seva desinfecció.

Aguado va demanar al Ministeri de Defensa que enviï el personal sanitari militar a aquestes residències.  El Govern regional també ha reclamat l’ajuda del Govern central per comptar amb 2.000 professionals sanitaris més als hospitals de la regió, i 1.000 més a les residències de gent gran.