iniciativa solidària

Un banc d'aliments creat per a manters ha ajudat 300 persones

La iniciativa del Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes reparteix menjar als més vulnerables

manteros

manteros

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes ha creat un banc d’aliments per ajudar els manters més vulnerables que aquesta setmana ja ha repartit menjar per valor de 2.200 euros a més de 300 persones. És una iniciativa que ha cristal·litzat arran de la crisi del coronavirus, però que des del sindicat ja tenien al cap fa temps, ja que els venedors ambulants de la capital catalana estan confinats «des de l’estiu passat».

Fonts del sindicat recorden a Efe que des d’aleshores el govern municipal d’Ada Colau, sota les regnes del tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha deixat els manters en «una situació molt delicada», en la qual no poden «treballar ni cobrar», atès el dispositiu que es va crear precisament per evitar aquesta venda no regularitzada.

 Amb relació a aquesta iniciativa del banc d’aliments, un portaveu del sindicat agraeix el «recolzament de companys i de la societat», que han respost «molt bé» fins al moment i han permès ajudar els venedors ambulants més necessitats.

Notícies relacionades

La setmana que ve s’efectuarà un segon repartiment de menjar i, si es desitja col·laborar-hi, en el perfil de Twitter del sindicat es facilita un compte bancari, si es volen donar diners, o un correu electrònic, si es prefereix aportar aliments.

En tot cas, aquesta entitat adverteix que aquesta situació no és passatgera: «Esperem que quan acabi tot això una vegada per sempre es tinguin en compte els drets humans dels qui ara estan exclosos i són ignorats».