PER LLUITAR CONTRA EL CORONAVIRUS

Centres veterinaris donen respiradors, guants i mascaretes al Departament de Salut

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya va posar a disposició del Departament el material sanitari per fer front al coronavirus

zentauroepp52850053 nadeu200319124425

zentauroepp52850053 nadeu200319124425 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diversos centres i hospitals veterinaris han decidit donar material sanitari que utilitzen habitualment per a les operacions d’animals al Departament de Salut, que al seu torn els ha posat a disposició dels hospitals catalans per frenar l’escassetat que ha portat l’expansió del Covid-19 a Espanya. 

Guants, bates, mascaretes i fins i tot algun respirador de sala d’operacions han sortit ja d’hospitals veterinaris per ajudar els metges a frenar l’avenç del coronavirus en alguns hospitals de Catalunya. 

Notícies relacionades

Després de rebre la petició per part del Departament de Salut al començar a escassejar el material sanitari, el Col·legi de Veterinaris de Catalunya va crear un formulari perquè els diversos centres poguessin donar part del seu material a hospitals. Així, cada centre va poder detallar el material que tenia i volia posar a disposició del Departament perquè fos reubicat on fes més falta. 

Així mateix, des del Consell de Col·legis s’ha elaborat també una llista de professionals disposats a col·laborar, en cas necessari, amb la sanitat catalana. Hi figuren els professionals veterinaris a aquells que el Departament de Salut podria mobilitzar en cas que falti més personal. 

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions