REDUCCIÓ DE VOLS

Atrapats a Fuerteventura pel coronavirus

Una trentena de turistes espanyols es queden a terra a l'aeroport canari després de decretar el Govern l'estat d'alerta

los-que-parece-que-quedan-en-tierra

los-que-parece-que-quedan-en-tierra

1
Es llegeix en minuts
Antonio Cabrera

Una trentena de turistes espanyols es troben atrapats a l’aeroport internacional de Fuerteventura després de les mesures adoptades per l’Estat, a petició del Govern de les Canàries, de reduir a 17 els vols diaris des de la Península. Els turistes, que procedeixen de diverses províncies espanyoles, van mostrar la seva preocupació i incertesa per la seva situació, al no disposar d’una confirmació oficial per tornar a la seva terra, ni per part d’AENA, ni de les companyies aèries amb les quals havien adquirit els bitllets, segons publica ‘La Provincia’ de Las Palmas.

Jonathan Morales és un jove de Barcelona que va arribar a Fuerteventura el passat dia 13 per disfrutar d’unes vacances en companyia d’uns amics. Després de conèixer que se suspenien els vols amb la companyia Vueling alguns van comprar els bitllets amb Ryanair, però la seva sorpresa va ser quan els van comunicar que també suspenien la seva sortida. «Imagina’t com ens vam quedar, impotents i desquadrats, perquè el que volem és tornar i, en aquesta situació, la cosa es complica. A més, ningú ens dona una solució», va assenyalar el viatger català.

Jonathan Morales.

Un altre dels passatgers, Luis Tapias, també es troba afectat. Havia d’haver sortit aquest dimarts amb la companyia aèria Vueling. «Unes 48 hores abans de viatjar cap a Barcelona ens comuniquen que es cancel·lava el vol», va assenyalar. «No entenem res», va confessar. «Vueling no ens fa cas i quan truquem al telèfon d’atenció al client et pengen. És una vergonya».

Luis Tapias.

Notícies relacionades

Morales es mostra bastant crític amb AENA i, en especial, amb l’executiu de torn. «Parlem amb AENA i ens remet a la companyia i així es tiren la pilota els uns als altres i fins i tot l’Executiu es va negar en una ocasió a dialogar amb nosaltres. Ningú ens dona una solució sobre el nostre futur», va agregar.

«No entenem com altres països com Itàlia i Alemanya envien avions i venen al rescat dels seus ciutadans i a nosaltres ens deixen tirats i que ens busquem la vida. Ho cancel·len tot, ningú et dona una solució i ni tan sols et ressituen», es va queixar Morales.