Crisi sanitària

L'OMS augmenta els contagis de coronavirus a 185.000 a tot el món

L'Organització Mundial de la Salut va reportar que els casos confirmats continuen pujant i Itàlia i Espanya són els països amb les situacions més complicades pel Covid-19

coronavirus-pruebas-temperatura

coronavirus-pruebas-temperatura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha registrat un total de 184.976 casos de coronavirus al món, cosa que implica 12.000 més que en la vigília. Les morts s’eleven a 7.529, mig centenar més que dilluns, segons les estadístiques confirmades pels països afectats a l’OMS.

La Xina, origen de la pandèmia, ha registrat tan sols un cas de transmissió local i un grapat de persones contaminades arribades d’altres països, per la qual cosa l’OMS ha deixat d’oferir les xifres desglossades en «la Xina» i la «resta del món».

Emergència a Europa

A l’haver-se mogut l’epicentre de l’emergència sanitària a Europa, l’organització ha decidit detallar les xifres de casos i morts per regions, entre les quals la del Pacífic Occidental –que inclou la Xina i Corea del Sud– té encara el major nombre de persones infectades, amb prop de 92.000 casos, mentre que les defuncions són 3.357. En aquesta regió els nous casos són al voltant de 300.

Notícies relacionades

En canvi, a Europa s’han confirmat més de 65.000 casos, dels quals uns 9.000 corresponen a l’últim dia, cosa que indica que la propagació del virus segueix a un ritme desenfrenat.

Les morts han sigut gairebé mig miler i al ritme dels últims dies, és probable que aquest dimecres superin les ocorregudes a la Xina, Corea del Sud i altres països asiàtics (en molta menor mesura). Les situacions més preocupants s’observen a Itàlia i Espanya, així com en el Mediterrani oriental, on el 95% de casos corresponen a l’Iran (16.169, dels quals 988 han mort).