Les cinc notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dimecres, 18 de març del 2020

Sánchez compareix al Congrés i el Rei es dirigeix als espanyols, entre les notícies que marcaran la jornada d'aquest dimecres

undefined52265292 madrid  12 02 2020  politica  sesi n de control al gobierno 200215112309

undefined52265292 madrid 12 02 2020 politica sesi n de control al gobierno 200215112309 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Aquestes són les notícies que marcaran l’actualitat d’aquest dimecres, 18 de març. Una actualitat que pràcticament monopolitza la pandèmia del coronavirus. Seguim en directe les últimes notícies sobre el confinament i l’evolució del virus.

Sánchez compareix al Congrés

El Govern ha mobilitzat 200.000 milions d’euros per pal·liar els efectes econòmics i socials del coronavirus. Pedro Sánchez compareix avui a les 09.00 hores davant d’un reduït Congrés per explicar les mesures que està prenent el seu Executiu dins de l’estat d’alarma. El president demanarà a l’oposició recolzament a uns pressupostos d’emergència

Discurs del Rei a les 21.00 hores

El rei Felip VI dirigirà avui a les 21.00 hores un discurs als espanyols. És la segona vegada que ho fa en el seu regnat. Fora de les tradicionals al·locucions de la nit de Nadal, el Monarca només ha parlat als ciutadans de manera institucional i extraordinària en una altra ocasió: el 3 d’octubre del 2017, dos dies després que se celebrés el referèndum d’independència de l’1-O a Catalunya. Fonts de la Casa Reial apunten que el Rei, que viu un moment delicat després de trencar amb el seu pare, centrarà el seu missatge en el coronavirus.

La Xina diu tenir una vacuna contra el virus

El Ministeri de Defensa de la Xina ha assegurat haver desenvolupat «amb èxit» una vacuna contra el nou coronavirus SARS-CoV-2, causant de la pneumònia Covid-19, i ha autoritzat les proves en humans, tot i que no ha precisat quan començarien els assajos.  La vacuna ha sigut desenvolupada per l’equip d’investigació liderat per l’epidemiòloga Chen Wei, de l’Acadèmia Militar d’Investigació Mèdica.  Segons Chen, la vacuna està preparada per dur a terme «una producció a gran escala, segura i efectiva». 

Parlen els autònoms: «No sabem si arribarem a final de mes»

Notícies relacionades

Els autònoms són un dels col·lectius més perjudicats per la frenada de l’economia que ha ocasionat el coronavirus. Hem parlat amb vuit d’ells que ens expliquen la seva situacióEl col·lectiu exigeix ajuts a les administracions.  El Govern ha habilitat una partida de 7,5 milions d’euros.

Què fer avui a casa

En aquests temps de confinament, EL PERIÓDICO proposa cada dia activitats diverses que agrupem a la nostra secció A casa teva en temps de coronavirus. Avui, entre altres propostes, destaquem una sèrie d’’apps’ per fer videotrucades i veure’s les cares. Per als petits, obrim un canal de comunicació perquè ens enviïn dibuixos i contes.