Canvis en el decret de l'estat d'alarma: es pot anar a comprar amb nens

Les mesures d'aïllament s'apliquen amb el mateix rigor en els espais o àrees comunes d'urbanitzacions i veïnats

zentauroepp52842553 graf8918  barcelona  18 03 2020   unos ni os juegan al f tbo200318223703

zentauroepp52842553 graf8918 barcelona 18 03 2020 unos ni os juegan al f tbo200318223703 / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ha introduït una modificació en el reial decret d’estat d’alarma que afecta, sobretot, a nens i gent gran. A partir d’ara, un adult pot anar a supermercat o farmàcia amb nens sempre que sigui l’únic que està a la seva cura. També pot acompanyar els més grans al metge en el mateix supòsit.

La modificació, aprovada aquest dimarts al Consell de Ministres i publicada aquest dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), matisa i/o amplia alguns supòsits. L’article 7.1, per exemple, no era prou precís i assenyalava que en els supòsits permesos per sortir al carrer (anar a comprar o la farmàcia) aquests desplaçaments «hauran de realitzar-se individualment, tret que s’acompanyi persones amb discapacitat o per una altra causa justificada».

Notícies relacionades

La modificació d’aquest dimecres inclou els menors: els desplaçaments «hauran de realitzar-se individualment, tret que s’acompanyi persones amb discapacitat, menors, gent gran, o per una altra causa justificada». No obstant, continua estant prohibit sortir amb menors a un pati de veïns o una altra zona comuna. Ni adults ni nens poden quedar al terrat o jugar en un pati comunitari: les mesures d’aïllament s’apliquen amb el mateix rigor en els espais comuns i qui se les salti s’exposa a ser multat per la Policia, tal i com explica, entre altres, la Policia Local de Madrid.

  

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions