Coronavirus

Bosses d'escombraries a falta de bates a l'UCI de l'hospital de Sòria | VÍDEO

Les infermeres de l'Hospital Santa Bárbara improvisen per protegir-se del contagi

bolsas-de-basura-hospital-de-soria- / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Sòria, 89.800 habitants, una de les capitals de l’Espanya buidada. A l’hospital Santa Bárbara ja fa temps que es van acabar els materials necessaris i bàsics per preservar el personal sanitari del coronavirus. Les infermeres, intentant aguantar alta la moral, es veuen obligades a improvisar.

A falta de bates que preservin el seu uniforme de líquids o gotes dels malalts, han començat a utilitzar bosses d’escombraries, com expliquen en aquest vídeo. «Així estem», diu una d’elles. Les bosses, partides i obertes, són col·locades sobre el pit i l’abdomen a tall d’escut contra el coronavirus.  Amb esparadrap, es fixen a la part posterior del coll.

«És trist», diu una de les professionals sanitàries en el vídeo. No hi ha cap més remei. L’esgotament s’escampa entre el personal en una infraestructura habitualment tranquil·la, que no estava preparada per a aquest allau.

Notícies relacionades

L’hospital Santa Bárbara és un petit punt del sistema sanitari, però batallador i veterà: el va inaugurar Adolfo Suárez el 1980. Té 271 llits, i ja està a punt del ple total. Especialment l’UCI.

Al centre d’atenció primària de referència de la ciutat, l’ambulatori Sòria Nord, més conegut a la ciutat com ‘el del Espolón’, hi ha metges de baixa. No és pel virus, és per l’estrès. Desenes de malalts a 3 minuts per cap. Molts metges es van jubilar i les seves places no van ser cobertes. I ara el coronavirus truca a la porta.