#JoEmCorono

#JoEmCorono: campanya a la recerca de recursos per a la investigació contra el coronavirus

La Fundació Lluita contra la Sida demana donatius perquè un equip liderat per Oriol Mitjà desenvolupi un tractament precoç del Covid-19

oriolmitja2

oriolmitja2

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La Fundació Lluita contra la Sida, que dirigeix el científic Bonaventura Clotet i en la qual treballa l’investigador Oriol Mitjà, ha impulsat una campanya anomenada #JoEmCorono, amb la qual convida a col·laborar econòmicament en els projectes d’investigació que desenvolupa sobre un tractament precoç i de prevenció del coronavirus. 

Aquesta iniciativa, de la qual s’ha informat aquest dimecres en un comunicat, compta amb el recolzament d’actors, personalitats i ‘influencers’, que difonen la campanya a través de les seves xarxes socials. L’equip de científics de la Fundació Lluita contra la Sida també col·labora amb l’IrsiCaixa, el Barcelona Supercomtuping Center i l’IRTA-CReSA, per desenvolupar una vacuna contra el coronavirus. 

Els donatius es poden fer a través de la pàgina web www.joemcorono.com, i aniran destinats als projectes d’investigació dirigits per Mitjà, metge i investigador de la Fundació i també de l’Hospital Germans Trias, de Badalona (Barcelona). Ja s’han recaptat uns 30.000 euros. La campanya compta amb el recolzament dels actors Candela Peña, Natalia Sánchez, els germans Marc i Aina Clotet, Alejo Sauras i Nausicaa Bonnín, i esportistes com Rudy Fernández, entre d’altres. 

L’assaig clínic contra el coronavirus del doctor Mitjà s’ha iniciat aquesta mateixa setmana i hi col·laboren el departament de Salut, l’Institut Català de la Salut i diversos laboratoris farmacèutics. Hi participaran unes 3.000 persones, entre casos positius de coronavirus i contactes seus. 

Notícies relacionades

«Els primers resultats, que esperem tenir a principis d’abril, tenen potencial per plantejar canvis en les mesures preventives d’aïllament i mobilitat a nivell global», ha assegurat l’investigador.  Als afectats per Covid-19 se’ls administrarà Darunavir, un antiviral habitual contra la sida, per reduir la quantitat de virus a la sang i, per tant, la capacitat de transmetre el virus. 

D’altra banda, a les persones que hagin estat en contacte amb els positius se’ls donarà com a tractament profilàctic hidroxicloroquina, utilitzat normalment per prevenir la malària.