En estat d'alarma

Els Mossos amonesten un comandament de Manresa per fer esport a l'aire lliure

L'intendent de la Regió Policial Central admet l'escapada, es disculpa i es compromet a no fer-ho de nou

Des de la Prefectura li retreuen el gest, del qual no havia informat, i li recorden que els policies han de donar exemple

zentauroepp52842906 mossos200318194741

zentauroepp52842906 mossos200318194741

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra han amonestat verbalment un intendent de la Regió Policial Central que aquest dimecres al migdia, quart dia de confinament per a tots els ciutadans des que es va decretar l’estat d’alarma, ha sigut sorprès sortint de la comissaria de Manresa, vestit d’esport, per anar a caminar a l’aire lliure durant una hora, segons fonts consultades per EL PERIÓDICO. Algú, presumiblement des de la mateixa comissaria, ha fet una fotografia mentre marxava.   

La prefectura de la policia catalana, que desconeixia els fets, ha retret el gest a l’intendent, un dels comandaments que porta els últims 6 dies a càrrec del dispositiu de confinament d’Igualada.  

L’amonestació, que no incorrerà en una falta, ha consistit a assenyalar-li l’inadequat d’aquest passeig a l’aire lliure quan a la resta dels ciutadans se’ls està demanant que s’abstinguin de fer el mateix. Els policies «han de ser els primers a donar exemple», li han remarcat. 

L’intendent ha admès els fets, ha demanat disculpes i ha promès que no tornarà a passar. 

Notícies relacionades

Els Mossos han identificat 4.863 ciutadans des del 16 de març per incomplir el decret de confinament i sortir al carrer sense ajustar-se a cap de les excepcions recollides a la llei de l’estat d’alarma. 682 d’aquests ciutadans, a més, han sigut denunciats.

El primer dia els policies catalans només van fer identificacions (532). El segon, 17 de març, van començar a sancionar (1.079 identificats i 141 denúncies). Aquest dimecres 18 de març hi ha hagut 3.252 identificacions i 485 denúncies. Les xifres són provisionals, ja que cada recompte fa referència al balanç del dia anterior i el còmput global d’aquest dimecres arribarà demà 19 de març.