EPIDÈMIA DE CORONAVIRUS

Arriba a Saragossa un avió amb 500.000 màscares de la Xina

Fa tot just tres dies, Itàlia va rebre un avió procedent de la Xina carregat amb 30 tones de subministraments sanitaris i amb nou experts que van aterrar a Roma

El Ministeri de Sanitat ha anunciat aquest dimarts que ha iniciat el repartiment de més d'un milió de màscares quirúrgiques entre les comunitats autònomes.

Porto (Portugal), 16/03/2020.- Health care technicians conduct coronavirus tests on drivers near the city park in Porto, Portugal, 16 March 2020. In Portugal, the Directorate General of Health (DGS) on 15 March, confirmed that the nation had 245 cases of COVID-19 infections. EFE/EPA/ESTELA SILVA

Porto (Portugal), 16/03/2020.- Health care technicians conduct coronavirus tests on drivers near the city park in Porto, Portugal, 16 March 2020. In Portugal, the Directorate General of Health (DGS) on 15 March, confirmed that the nation had 245 cases of COVID-19 infections. EFE/EPA/ESTELA SILVA / ESTELA SILVA (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa tot just tres dies, Itàlia va rebre un avió procedent de la Xina carregat amb 30 tones de subministraments sanitaris i amb nou experts que van aterrar a Roma, i ara ha sigut Espanya la que ha rebut l’ajuda xinesa. 

L’avió, carregat amb 500.000 màscares quirúrgiques, ha aterrat a les 15:10 hores d’aquest dimarts a l’aeroport de Saragossa en el vol CK217 procedent de la Xina. Es tracta d’una donació de la Fundació Jack Ma i la Fundació Alibaba al Govern espanyol, que ara repartirà el material entre totes les comunitats autònomes. La mercaderia ha sortit de l’aeroport dins d’un tràiler.

Segons les dues fundacions, és una mostra més de solidaritat amb Espanya, un dels països que més està patint les conseqüències del virus que es va originar a la Xina. 

En el cas italià, l’aparell, de la companyia China Eastern, va aterrar dijous passat a la nit a l’aeroport romà de Fiumicino procedent de Xangai amb respiradors mecànics, milers de mascaretes i altres equipaments mèdics per reforçar el sistema sanitari italià, que es troba a punt del col·lapse a la regió del nord de la Llombardia, la zona més afectada. 

El Govern espanyol va acceptar l’ajuda xinesa urgent que incloïa material sanitari i assessorament d’experts per mirar de contenir la ràpida expansió de la malaltia que s’està escampant seguint el patró del país alpí. Així ho van acordar la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, i el seu homòleg xinès, Wang Yi, en una conversa telefònica mantinguda diumenge, segons van confirmar tant la representant espanyola com diplomàtics xinesos a Twitter.

El Ministeri de Sanitat ha anunciat aquest dimarts que ha iniciat el repartiment de més d’un milió de màscares quirúrgiques entre les comunitats autònomes, amb Madrid com la principal receptora «perquè es tracta de la regió que registra un nombre més alt de positius».

Notícies relacionades

Les 500.000 màscares provenen de l’avió xinès i seran repartides en les pròximes hores. A més, entre ahir i avui s’ha procedit a distribuir altres partides que, en total, sumen 546.000 màscares més. Així mateix, el Ministeri de Sanitat manté en actiu una compra centralitzada de tota mena de material sanitari per fer front a la lluita contra el coronavirus.

 

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions