Carta per aixecar l'ànim

El cap dels Mossos als agents: «A tots ens preocupa estar exposats i després tornar a casa»

Eduard Sallent promet als policies que el material preventiu que falta arribarà a partir d'aquest dimarts

zentauroepp52643889 soc bcn mossos200305172426

zentauroepp52643889 soc bcn mossos200305172426 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

El comissari en cap dels Mossos d’EsquadraEduard Sallent, ha enviat una carta a tots els agents del cos català davant «l’excepcionalitat» d’una crisi sanitària que ha obligat les autoritats a prendre «mesures greus».

En la missiva, Sallent els recorda que s’acosten dies «d’una enorme dificultat» i que als policies els toca ser «al costat dels ciutadans, acompanyant-los i ajudant-los». Afronten un risc «intangible» que tensa perquè «afecta» la salut, la pròpia i la dels éssers més estimats. «A tots ens preocupa poder estar exposats a una cosa desconeguda durant el dia i després haver de tornar al costat de les nostres famílies», reconeix als agents.

Davant d’aquesta inquietud, Sallent els demana que «se situïn en un equilibri entre l’autoprotecció i la prestació del servei que, com a integrants d’un cos d’emergències, han de garantir». També els ordena seguir les pautes operatives i els consells sanitaris.

Notícies relacionades

Sobre l’escassetat de mascaretes, ulleres, guants i gel desinfectant que deixa exposats els policies davant del virus, tal com ha publicat EL PERIÓDICO, el comissari els promet que a partir d’aquest dimarts s’amplia la distribució de material d’autoprotecció a totes les ABP. Aquest material «és bàsic» però limitat i valuós per a tots els serveis d’emergència. 

Sallent s’acomiada agraint l’esforç a tots els agents, especialment als que han d’afrontar un grau més gran d’exposició i als que participen en el confinament d’Òdena o en la resta de serveis orientats a contenir la pandèmia. Apel·la al seu «compromís i generositat», i els transmet que molts ciutadans anònims s’han acostat a les comissaries per fer-los arribar material d’autoprotecció.