PIZZA I SANDVITX

El Govern denega el permís a la Comunitat de Madrid per repartir menús a nens amb beca menjador

Ayuso pretenia que 11.500 alumnes vulnerables poguessin recollir als locals de Telepizza i Rodilla el seu menjar

undefined41124329 santa comoloma de gramenet 29 11 2017 sociedad el instituto 180903121852

undefined41124329 santa comoloma de gramenet 29 11 2017 sociedad el instituto 180903121852 / RICARD CUGAT

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri de Sanitat ha denegat a la Comunitat de Madrid l’autorització per desplegar menús mitjançant les empreses de restauració Telepizza i Rodilla a 11.5000 alumnes amb beca de menjador per ser els seus pares perceptors de la renda mínima d’inserció (RMI), segons ha avançat ‘eldiario.es’ i han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió.

El conseller d’Educació i Joventut de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, va recalcar que aquesta iniciativa, que requeria el vistiplau del Govern central, estava llesta perquè a partir d’aquest dimarts «els 11.500 alumnes que tenien preu reduït de menjador per percebre la RMI, puguin recollir el seu menjar també als seus locals».

La presidenta de l’Executiu autonòmic, Isabel Díaz Ayuso, anunciava en el seu compte de Twitter que «la Conselleria d’Educació ha organitzat un dispositiu perquè, a partir de dimarts, els alumnes que tenien preu reduït de menjador per percebre la RMI, puguin recollir el seu menjar als locals de Telepizza», i ha apuntat que esperaven que el Ministeri de Sanitat l’autoritzés.

Enuig per la negativa

El portaveu del PP a l’Assemblea de Madrid, Alfonso Serrano, ha etzibat que li «bull la sang» amb aquesta negativa. «Estem en una guerra contra un virus. No puc entendre que mentre el Govern d’Isabel Díaz Ayuso es dedica a intentar salvar vides hi hagi qui estigui preocupat perquè alguns nens mengin pizza una vegada a la setmana mentre duri», ha traslladat a Twitter.

Per la seva part, des del PSOE-M han assenyalat que la negativa del Ministeri de Sanitat és una decisió «coherent» perquè pizza i sandvitxos no són un menú «saludable» per als nens «més vulnerables». «Solidaritat i no deixar ningú enrere sí, però amb sentit comú», han desgranat.

Telepizza van confirmar a Europa Press que la Conselleria d’Educació els va plantejar ajudar que aquestes famílies continuessin fent ús de la beca de menjador malgrat el tancament dels centres escolars, per la qual cosa van posar a disposició les seves 97 botigues a la Comunitat de Madrid perquè els escolars poguessin anar a recollir el seu menú diari.

No obstant, com que amb l’estat d’alarma decretat pel Govern de la Nació es permet el servei a domicili dels restaurant, però aquests han de quedar tancats al públic, la Comunitat va sol·licitar el Ministeri que autoritzi aquesta «excepció per un tema social».

Així, els escolars podrien anar a qualsevol de les botigues de la cadena a triar el seu menú, «que no serà pizza cada dia», perquè «hi ha també pasta, enrotllats, amanides, hamburgueses i, per descomptat, pizza». «Nosaltres estem llestos per començar demà», van assegurar.

Retirada immediata de l’acord

Per la seva part, la secretària de la Federació d’Ensenyament de CCOO de Madrid, Isabel Galvín, va exigir a la Comunitat de Madrid la retirada «immediata» d’aquest acord.

Segons va explicar el sindicat en un comunicat, considera «intolerable» la mesura i ha instat l’Executiu regional que s’articulin «urgentment» mesures perquè aquestes famílies tinguin una dieta equilibrada. «D’altra banda, considera molt greu que la cobertura d’aquesta necessitat principal es faci amb empreses d’aquest tipus dedicades al menjar ràpid, aliments totalment desaconsellables en l'etapa infantil», va censurar.

Notícies relacionades

Així, entén que s’hauria d’articular un protocol urgent entre les conselleries d’Educació i la de Política Social perquè les famílies amb menors en situació de dificultat o exclusió social tinguin garantit «almenys un àpat diari, sa i equilibrat».

A més, va sol·licitar que si l’estat d’alarma es prolonga, com a mesura de recolzament, es doni càtering a les famílies que ho necessitin en funció de la seva situació laboral. «Els menjadors escolars no són un servei aïllat, i que tenen un paper fonamental en la vida dels centres escolars i també són part de la formació integral de l’alumnat», han conclòs.