EFECTES

El menjar a domicili es converteix en alternativa gastronòmica per als confinats

Milers de restaurants tanquen el seu menjador però mantenen actives les cuines

zentauroepp52783842 glovo bcn200314205028

zentauroepp52783842 glovo bcn200314205028 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

Moltes persones confinades ahir als seus domicilis pel coronavirus ignoraven que tot i que oficialment els restaurants dels seus municipis hagin tancat, les seves cuines segueixen actives en no pocs casos per donar sortida al seu servei de menjar a domicili, gairebé sempre a través d’empreses de repartiment. De fet, un d’aquests operadors, Glovo, ahir va donar servei a 4.000 establiments de tot Espanya.

El sector preveu que en els pròxims dies augmenti aquest tipus de demanda, que ha crescut sense treva en els últims anys pels nous hàbits de vida i que ara serà l’única alternativa als restaurants per a aquells que no vulguin cuinar ni sortir de casa per buscar menjar preparat. De fet, a Barcelona Just Eat ahir a la nit donava centenars d’opcions per demanar plats a la carta o menjar ràpid a domicili. Des d’elaboracions fins a pizzes i hamburgueses, entre moltes altres opcions. 

L’empresa de ‘delivery’ Glovo ha implementat mesures específiques pel coronavirus per evitar al màxim situacions de contagi entre els seus treballadors, els restauradors o els clients finals. Entre les quals nous processos de repartiment sense firma de recepció i deixant la comanda a la porta; guants i màscares per als empleats i recolzament econòmic en cas que algun n’estigui afectat; sistemes de desinfecció de les bosses de repartiment i altres fórmules de manipulació preventives, a més de teletreball per a una part dels treballadors. Fonts de l’empresa consideren que aquesta també pot ser una via important per donar servei a persones aïllades que ho necessiten.

Les bicis d’uns i altres operadors són molt visibles amb la menor afluència de trànsit als carrers, ja que alguns no només distribueixen menjar preparat.

Fer la tancada més suportable

Notícies relacionades

L’associació Marcas de Restauración, que integra 41 empreses incloses les principals cadenes de restauració organitzada del país (el 90% amb presència a Barcelona) defensa que aquest servei serà «especialment necessari» aquests dies, sempre que «es garanteixi la seguretat de treballadors i clients». Destaquen que poden fer «més suportable aquesta situació» de confinament.

Grans grups com Telepizza, per exemple, han tancat els seus menjadors (i han sol·licitat als seus franquiciats en zones sense prohibició oficial que així ho facin), però mantenint tota l’operativa de repartiment a les llars mitjançant pagament previ i sense establir cap contacte amb el repartidor.