LLUITA CONTRA EL CORONAVIRUS

Aplaudiments a tot Espanya per agrair al personal sanitari el seu esforç titànic

Milions de persones van obrir les finestres de casa, on estan confinats, per reconèixer la tasca de metges i infermers davant la malaltia

plau / periodico

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda

Milions de persones a tot Espanya han decidit agrair al personal sanitari el descomunal esforç que estan fent aquests dies per frenar l’expansió del coronavirus. A les 22.00, poc després que el president del Govern, Pedro Sánchez, acabés la seva compareixença pública, els veïns de moltes ciutats espanyoles, com ara Barcelona, Madrid, Oviedo i Benidorm, han obert les finestres de casa seva i han començat a aplaudir amb força i alegria per donar les gràcies tots els sanitaris que s’estan deixant la pell davant el Covid-19. En alguns barris residencials de Madrid, com Montecarmelo, on viuen moltes famílies amb nens, la mostra d’agraïment es va avançar a les 21.00 h perquè els menuts de casa també hi poguessin participar. En altres barris, es va optar per posar a tot volum temes mítics com ‘Imagine’, de John Lennon. A Chamberí, després dels aplaudiments i els crits de joia, també es va sentir l’himne d’Espanya.

Notícies relacionades

Barcelona ha passat el mateix. Els veïns de Sants, l’Eixample, Sant Andreu i d’altres barris han mostrat la seva solidaritat amb els facultatius. Al Front Marítim, els aplaudiments van ser acompanyats pel repicar de les campanes de Sant Francesc de Pàola.

aplausos-1 / periodico

La iniciativa ha durat diversos minuts. Han sigut uns preciosos i emocionants minuts d’agraïment, que també han servit per recordar als veïns més pròxims que, en aquesta lluita, no estan sols.

Temes:

Coronavirus