EPIDÈMIA DE COVID-19

Kenya, el Gabon, Ghana i Etiòpia confirmen els seus primers casos de coronavirus

Com a mesura preventiva, el Govern de Kenya ha recomanat que se suspenguin tots els viatges a l'exterior tret que siguin necessaris

09a49da2-9bac-45b2-9b13-966efc05bb32

09a49da2-9bac-45b2-9b13-966efc05bb32

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els governs de Kenya, el Gabon, Ghana i Etiòpia han anunciat aquest dijous els primers casos del nou coronavirus als seus territoris, cosa que ha derivat ja en mesures de control per prevenir l’expansió més gran d’aquest brot.

Al Gabon, el ministre de Comunicació i portaveu del Govern, Edgar Anicet Mboumbou Miyakou, ha realitzat l’anunci en una roda de premsa, recollida per la cadena de televisió Gabon24, i posteriorment ha especificat mitjançant el seu compte de Twitter que l’afectat «es recupera lentament».

Per la seva part, el ministre de Salut ghanès, Kwaku Agyeman-Manu, ha precisat que són dos els casos de coronavirus registrats en el país africà, corresponents a dos ciutadans que han tornat al territori des de Noruega i des de Turquia.

Així mateix, Agyeman-Manu ha explicat que els dos pacients han sigut posats en quarantena i ja s’han iniciat les tasques per identificar les persones amb les quals han tingut contacte directe, segons ha informat el diari local ‘Daily Graphic’.

Per la seva part, el ministre de sanitat de Kenya, Mutahi Kagwe, ha confirmat la presència del virus en una dona que havia arribat al país procedent dels Estats Units, amb escala a Londres. Aquesta primera malalta està ingressada estable en un hospital de Nairobi.

Suspensió de viatges

Com a mesura preventiva, el Govern de Kenya ha recomanat que se suspenguin tots els viatges a l’exterior tret que siguin necessaris. A més, també ha prohibit els grans esdeveniments per evitar aglomeracions, segons el diari ‘Daily Nation’.

Així mateix, la ministra de sanitat d’Etiòpia, Lia Tadesse, ha indicat que un ciutadà japonès de 48 anys arribat al país el 4 de març ha donat positiu pel virus, segons la cadena de televisió etíop Fana.

Notícies relacionades

Lia ha detallat que el pacient es troba en quarantena a Bole Chefa i ha agregat que el seu estat és estable, mentre que els seus contactes estan sent localitzats per ser igualment aïllats.

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, va informar dimecres que després dels elevats casos de contagi del nou coronavirus s’ha passat a qualificar de pandèmia el brot, que ha deixat fins ara més de 5.000 morts a nivell mundial.